Banshee – Kezdett a 4. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2016 April 3, 13:19-kor a(z) Banshee témába.

Húsvétkor szintre hoztam a Banshee-t, mégis csak az utolsó évadja érkezik tavasszal a Cinemax műsorára. Nem semmi 3. évadot búcsúztattunk. Izgalomból, történésekből szépen futotta. Nála éreztem azt hosszú idő óta, hogy a 10 epizódot úgy használták ki, ahogy azt mindenhol kellene. Kedvelték a csendes akciót, ha hangost; kaptunk új karaktereket, akik baromi gyorsan és jól beilleszkedtek a sorozat mikrovilágába, illetve még arra is tellett, hogy mini átívelő történetet vigyenek a hosszú mellé. Banshee egy kis korcsváros, ami arra vár, hogy végre valaki megreformálja, rendet rakjon.

Banshee.S04E01.720p.HDTV.x264-AVS[eztv].mkv_20160403_131827.314

Innen támadt az első gondolatom, miszerint a 3. évadnál sokszor láthattuk azt, hogy a történések zajlanak, a város lakok pedig csak töltelékei (az éttermet és a bárt leszámítva fel se tűnnek), sőt még azok se, mert úgy történtek az események, hogy nekik fingjuk se volt róla. Cseppet se zavart a kizárásuk, ezt csak érdekességképp említettem meg.

Előjáróban annyit érdemes megemlíteni a 4. etapról, hogy a megszokott 10 rész helyett csak 8-cal fog operálni. Május 20-án lesz az évadzáró, ami a Requiem címet hordozza. Innentől spoileresen folytatom a tovább mögött.

Ugrottunk az időben cirka két évet!

Banshee.S04E01.720p.HDTV.x264-AVS[eztv].mkv_20160403_131736.379

Sok minden történt Banshee-ben. Az egyik talán legvárhatóbb húzás az volt, hogy Job története nem kerül a nyitányban lezárásra. Mégis ő képviselte a kvartettben az észt. Nélküle eléggé elveszette a srácok és ezt mi sem más, mint Hood kezdeti kinézete igazolja. Carrie és Hood korábban felkereste Hood kiképzőjét, hátha tudja merre vitték társukat, de nyilván zsákutcát fogtak. Ekkor döntött úgy ex-sheriffünk, hogy inkább az önpusztító, mindenkit kizáró életmódot választja, hogy ezzel is büntesse magát és valamilyen módon védelmezze azokat, akik mellette álltak.

A kérdés, hogy az írók akarnak-e foglalkozni Job életben lévőségével? – Nyilván az interjúkat, a következő részek szinopszisait kerülöm, hogy megtartsam a varázsát a folytatásnak, illetve azt a WTF-hatást szállítsa, amit elvár tőle mindenki. Job biztos nem halott, ezt leszögezhetjük; ahogy azt is, hogy nincs könnyű helyzetben. Az a tudás, ami a fejében van páratlan, egyik kormányszerv se mondana le az atomnál is jobb fegyverről.

Banshee.S04E01.720p.HDTV.x264-AVS[eztv].mkv_20160403_131555.437

A nyitójelenetek sorában előkerül egy holttest, amit hamar beazonosítanak. Rebecca-t végezték ki olyan módon, mint azt tették korábban két másik nő esetében. Ez a szál adja meg a második átívelését a történetnek, hiszen megindul a törvényen kívüli hajtóvadászat a tettes ellen. Tényleg hullnak Hood körül a szebbnél szebb csajok. Proctor azóta polgármester lett, Hood meg magamögött hagyta a törvényt. Micsoda változások? Nyilván helyettese foglalta el a pozícióját, aki 2 év alatt egy olyan bázist dobott a városba, ami simán átvészelne egy újabb bennszülött támadást, mint amitől zengett a 3. etap egy-két epizódja. Nem tudjuk az okok, miért halt meg a lány, volt-e bármi köze Proctor törvényen kívüli életéhez?!

Nekem hiányozni fog Rebecca, aki talán a legjobb arcmozdulatokat szállította a kábeles tévésorozatok berkében. Az arcára mindig rá volt írva a jelenlegi érzelme. Lili Simmons valami zseniális módon testesítette meg a nő karakterét. Nem is értem, miért nem tudták valahol díjazni mindezért.

Banshee.S04E01.720p.HDTV.x264-AVS[eztv].mkv_20160403_131527.689

Ugorjunk. Lesz egy harmadik átívelő történetünk is, ugyanis ex-náci pártoló rendőrtisztünk élete se olyan egyszerű, mint azt szeretnénk. A srácnak van töke, mert öccse nőjét dugja, míg ő irányítja a Testvériséget és álmunkahelyén végzi a kimutatás szerkesztéseket. Jah, és a 2 év alatt történet más is, ugyanis Proctorék megegyeztek a Testvériséggel, hogy nem háborgatják egymás és más területeit. De mi a helyzet az évadvégén látott mexikóiakkal (?), akinek a vezetője kapta a ninja kardot?

A 8 részből egyet már megkaptunk. Alapozós, inkább a lelki nyugalom megtörésére hajazó epizódot kaptunk sok emlékezéssel. Olykor el is vesztettem a fonalat, hogy most még a jelenben vagy még a múltban vagyunk. Erős közepest simán kiosztok neki, csak azért mert kaptunk szép számmal változásokat, de semmiképp se vagyok elégedett ezzel az idénykezdéssel.

This entry has a rating of 3

free web stats