Banshee – 4×02 – The Burden of Beauty

 
Beküldte: Kanyecc 2016 April 11, 18:07-kor a(z) Banshee témába.

Gőzerővel tömi belénk a tartalmat a Banshee írógárdája. Ők is érezték, hogy az, amit eddig adtak az évadnyitónál alapozásnak is gyenge. Pontosan erre nehezteltem az elmúlt résznél, mert a 3. évad átlagától messze volt a minőség, viszont jó úton vannak. Az irány tökéletes, a nézőnek csak ki kell várnia az események lefolyását. Nehéz hetibe nézni a sorozatot, mert kéretteti magát. Simán folytattam volna a cliffhangert követően a 4×03-mal, mert végre kezd beindulni az évad. Utolsóként pedig azt várom el tőle, hogy úgy pörögjön, mint még soha.

Banshee.S04E02.REPACK.720p.HDTV.x264-AVS[eztv].mkv_20160411_180458.101

Mostanra már két tényező kikörvonalazódhatott: az egyik, hogy Rebecca kapta meg az átívelő történeti szálak egyikét. Karaktere nagyon jól működik, sőt jobban működik, mint az előző évadban. Végre olyan hatalmat kapott, amire a kezdetektől álmodott. Az már csak egy másik dolog, hogy milyen ára van ennek. A másik, hogy a történet szeret a múltba kalandozni. Az évadnyitóval ugrunk két évet előre az időben, viszont ez idő alatt nagyon sok minden változott, amit ilyen módon tárnak a szemünk elé. Lényegében segítségével áll össze a kirakós a fejünkbe. Nyilván Hood-ra és Rebecca-ra helyeződik ismét a hangsúly ezekben.

Banshee.S04E02.REPACK.720p.HDTV.x264-AVS[eztv].mkv_20160411_180616.320

A 4×02 végre összeszedettebbre sikerült. Jár is neki a plusz pont, de még így is azt érzem, hogy többet lehet kihozni belőle. Tuti lesz olyan, hogy 5/5-ös rész, viszont ettől még távolabb állunk. Innen folytatnám spoilerekkel.

Visszakanyarodva Rebecca-ra, sokkal izgalmasabb a karaktere holtan, mint élve. Jó-jó, a 3. évad végére átvette a maffiafőnök szárnysegéd szerepkörét, viszont istenigazából akkor tárta ki szárnyait, amikor önfejűen elkezdett ügyeket intézni Proctor háta mögött, vagy éppen irányítása alatt. Gondoljatok csak bele, mennyire összerakottan zseniális, illetve egyben brutális jelenetet kaptunk akkor, amikor kilátogatott a kotnyeleskedő konkurencia birtokára egymagában. Otthagyta majdnem a fogát. De csak majdnem, mert kb. olyan mint az unokabátyja, azaz túléli a legdurvább szituációkat – egyet leszámítva.

Banshee.S04E02.REPACK.720p.HDTV.x264-AVS[eztv].mkv_20160411_180657.190

Hood számomra egy elrontott jó a 4. etapban. Abszolút nem tetszik az, amit látok vele kapcsolatban, viszont remekül letükrözi azt az emberi érzést, ami átjárna minket hasonló helyzetben. Hiába próbálkozott kutakodni Job után, hiába volt Rebecca mellett a leghúzósabb pillanatokban, mégis körülötte hullnak azok az emberek, akik közel állnak hozzá. Nekem is fájna, és hasonlóan elzárkóznék a külvilág elől, hogy a lista ne dagadjon tovább. Jobban állt neki a sheriffség, mint ez az önfejű igazságszolgáltatás. Carrie-nél is hasonló a helyzet. Manapság elkapja azon rosszfiúk tökét, akik Proctor miatt nem kerülhetnek rács mögé. Az a fura, hogy ilyen kisvárosban egyikőjük se kapja el a grabancát otthon.

Izgalmasnak ígérkezik a Testvériség története. Ugye összeálltak valamilyen szinten Proctor-ékkal, viszont az irányítás utóbbiék kezében van. A Brotherhood vezetőségében az tetszik, hogy úgy űzi a fekete iparágat, hogy közben figyel az alibijére. Van rendes munkahelye, normálisan viselkedik, viszont amikor leszámolásra kerül a sor, nah, akkor átmegy igazá gecibe, aki a kegyelmezés szót csak szótárokban olvasta. A lázadás előízét érzem. Már csak 6 epizódban bontakozhatnak ki. Már rég el kellett volna kezdeniük, kicsit félek, hogy összecsapott lesz a sztorijuk. Ha pedig nem, akkor hamar a végére érnek, nem adnak olyan teret neki, mint amilyet megérdemelne.

Banshee.S04E02.REPACK.720p.HDTV.x264-AVS[eztv].mkv_20160411_180651.781

Az epizód végi cliffhanger-re számítani lehetett. Job-ra épül a másik átívelő történet, bár nem igazán értem, hogy mi a haszna a fogvatartójának abból, ha bezárva tartja és kínozza immáron két esztendeje. Szerencsétlen. A következő rész címe amúgy Job lesz, szóval ez sejtetteti, hogy valami áttörés várható ügyében.

A 4×02-et hozta azt az elégedettséget, amit hiányoltam a 4×01-ben. Nyilván kellett hozzá az is, hogy megkülönböztessék a többi átlagos krimitől. Nevezzük nevén a jelenséget: a brutalitás, amikor a sarlót belevágják a csávó kezébe. Nah, az volt az, hogy felpörgetett és jöttek ki a bzdmeg-ok a számon, annyira felvillanyoztatott. Végre visszatért a régi önmagához a sorozat. Ha már a cickókat kiűzték, akkor adjanak az akció és izgalom jellegnek. 6 rész van már csak hátra. Hamar el fog röppenni. Néha belegondolok, hogy jobb lenne darálva nézni, mert így hetibe sajnos kérettetteti magát. Darálva biztosan jobb összpontszámot osztanék ki.

This entry has a rating of 3.5

free web stats