Banshee – 4×03 – Az összecsapott meló

 
Beküldte: Kanyecc 2016 April 16, 12:43-kor a(z) Banshee témába.

Nem semmi cliffhanger-rel ért véget az előző rész. Eléggé fel is húztak, mondatták velem: „ide a folytatást, azon nyomban!”. A Banshee 4. évadja nagyon hullámzik. Míg az évadnyitót kevésbé élveztem, addig a 4×02 azt a színvonalat szállította, amit a 3. szezonban megszokhattunk. Kellett a brutalitás is, amit felsorakoztatott. Nyilván a Cinemax próbál kitűni az HBO árnyékából. Az akció most ismét háttérbe került, helyette számtalan flashback-kel világítottak rá arra, hogy mi történt az elmúlt két esztendőben főhőseinkkel. Ezekből kellene annyi információt összekaparnunk, amellyel fenntartják az érdeklődésünket.

Banshee.S04E03.HDTV.x264-FUM[ettv].mp4_20160416_124034.930

Jelenpillanatban két átívelő szál ostromolja a nézőket. Az egyik Job-é. Rég hallottunk hackerünkről. Nem tudjuk, hogy él-e vagy már halott, bár azt sejthetjük, hogy ilyen fontos személy élve többet ér, mint holtan. A másikat a városban történt gyilkosságok sorozata zárja közre, minek keretében egy fontosabb mellékszereplőtől váltunk meg a 4×01-ben. Pluszként megemlíthető a Testvériség is, ahol lázadás ütheti fel fejét a közeljövőben, ha a vezető testvér megelégeli a Proctorékkal kötött megállapodást.

Így állunk. A karakterek többségén a megviseltség, az „oly mindegy” jellem mutatkozik. Pszichotikusság, magukba fordultság, elkeseredettség a legmeghatározóbb életükre. Nem tudom hogyan sikerült elérniük az íróknak, de amikor Hood-ra nézek mindig a lehangoltság kap el. Nagyon jól hatnak a lelkivilágunkra, pedig a nézőken mindegy mi zajlik Banshee-ben. Ennyit előjáró gyanánt, mert ritka nehéz spoilermentesen írni!

Banshee.S04E03.HDTV.x264-FUM[ettv].mp4_20160416_124126.665

Szóval, aki látta a 4×03-at az mindenképpen klikkeljen és beszéljünk róla a kommentek között, mert ez se volt egy könnyed epizód.

Az összecsapott meló!

Nem voltak túl kreatívak a sorozat címadói, ugyanis a „Job”-ot adták neki. Ebből a legbutább ember is egyből kikövetkeztethette, hogy valami történik Job átívelő szálával, és azt se feledjük el, hogy már a címmel elspoilerezik a résztartalmát! Az előző rész végén elhintett falatkákat ki ne akarta volna a földről felszedni? Szóval egy kószainfóval, illetve 20 hónapnyi várakozási idővel végre újra szabad hackerünk – aki ugyanolyan csóró, mint mielőtt kirámolták a katonaságot. Megmentése összecsapott volt, innen is jött a fentebbi kiemelt mondat. Nem tetszett, mert másképp kellett volna mindezt megvalósítani. Mondjuk egy behatolós akcióhelyzettel. A hanyagságot az írók is érezhették, ezért dobták be azt a lövöldözős jelenetsort a csere végére.

Banshee.S04E03.HDTV.x264-FUM[ettv].mp4_20160416_124213.776

Rebecca ügye klisésen folytatódott. A sheriff a család kérésére megsürgette a boncmestert, aki meglepő tényekkel állt a rend őre felé. Terhesen halt meg a nő. Hoppá, amikor elolvasta a jelentést, akkor tudtam ezt a tényt, annyira klisés az egész. A mondvacsinált letartóztatása, ami megint csak röhejtárgya, bár ezt főhősünk is tudta – pontosan ezért állt úgy a dolgok elé, ahogy kellett.

A klisékből még mindig nem volt elég az íróknak. Chad Feehan kapta a hányattatott sorsot, ugyanis végre fény derült arra is – amit amúgy lehetett sejteni –, hogy miért viselkedik olyan furán a felvett rendőrnő az őrsön. Hát azért, mert Proctor beszámolója, besúgója vagy a franc se tudja hogy lehetne a legjobban körbeírni. A lényeg, hogy a polgármesterúrnak dolgozik, megfigyel és jelent, valamint némi felárért eltakart dolgokat, amikről jobb, ha más semmit sem tud. A Testvériség vergődésével se tudok azonosulni… Nem is fecsérelném rá a szót.

Banshee.S04E03.HDTV.x264-FUM[ettv].mp4_20160416_124249.190

Mit kaptunk a 3. részben? Egy Job szabadságot, rengeteg buta megvalósítást és egy átlagon aluli epizódot, amiből többet nem kérnék. Annyira rossz volt az egész, hogy még a cliffhanger-t is kiröhögtem…

Bocsi, de ez most övön aluli ütés volt! NAGYON!

 

This entry has a rating of 1

free web stats