Megjelent a Kossuthkifli?!

 
Beküldte: Kanyecc 2016 April 21, 10:28-kor a(z) Magyar DVD témába.

A hazai tévésorozat gyűjtőknek nem túlzottan kedveskednek a kiadók. A Provideo az év elején megindítja a szokásos „adjunk ki néhány az HBO által vetített sorozatot” lavináját, ami általában áprilisig szokott kitartani, után jön a néma csend. Van néhány kisebb kiadó, mint a Gamma Home Entertainment, ami rajzfilmeket dob a piacra, főleg olyanokat, amik éppen trendek és a gyerekek kedvencei lehetnek. Ennyi. Itt be is zárul a kör. Egy év leforgása alatt nem sok cikk születik a „magyar DVD” topikunkba, holott ha tehetnénk és lenne annyi hír, akár napi szinten hoznánk nektek. Elmúltak azok az idők, amikor havonta egy-két sorozat DVD-re félre kellett rakni a zsebpénzünket.

Tarzan jelezte felénk, hogy felfigyelt a bookline.hu-n egy érdekességre, miszerint már rendelhető a Kossuthkifli minisorozat, amit várhatóan 2 munkanap alatt meg is kap a megrendelője. Ez arra ad következtetni, hogy ezek szerint megjelent az MTVA produkciója fű alatt. Ritka az ilyen pillanat, hiszen se egy Terápiával, se egy Aranyélettel nem fogunk hasonló formában találkozni, pedig kritikai visszhang terén sokkal előnyösebb helyet képvisel. Nincs is tippem, mikor jelent meg magyar sajátgyártású sorozat, és melyik volt az?!

A kiadás két lemezt fog tartalmazni. 3:3 arányban osztják el a 6 epizódját rajta. Műsoridőben: 319 percet ígérnek. Hangsáv tekintetében: a megszokott 2.0-ás sztereó mellé odapakolták az 5.1-es DD-t is, csakhogy élvezkedhessünk. Felirat téren: a magyar társaságában az angol is jelen van, ami meglepő számomra. Extrákról se feledkeztek el:

– Werkfilm
– Bakik
– Speciális effektek
– Teaser előzetes
– Történet
– Karakterek

Mindez a bookline.hu oldalán 2.990Ft-ért. Tisztára korrekt ajánlat. Akinek tetszett, az zsákolja be és támogassa a magyar piacot ezzel is. Több magyar nyelvű sorozatot a DVD-polcokra.

kossuthkifli-dvd-bookline


free web stats