Banshee – 4×04 – Carrie bepöccen

 
Beküldte: Kanyecc 2016 April 24, 18:20-kor a(z) Banshee témába.

Múlt héthez képest mennyire jó részt kaptunk?! Nem volt nehéz dolga Chad Feehan-nek túlteljesíteni Liz Sagal-t, aki megkapta a legnehezebb melót az évad során – azaz tegyen végre pontot a 3. évad cliffhangerének végére. Így utólag visszagondolva, számomra a 4×03 totálisan egy töltelék epizód lett, amivel el akarták a figyelmet tereltetni a fő átívelő szálról, a sorozatgyilkosunkról, akinek oly mindegy ki lesz a következő női áldozata. Mellesleg, továbbra is jelen van az a jelenség, miszerint egyes karakterek sokkal jobban teljesítenek halálukat követően, mint haláluk előtt. Ez lesz az új trend. Simán visszahozhatnak bármilyen szereplőt egy-egy pofás flashback-kel, főleg ha ilyen zseniálisan csinálják, mint azt a Banshee-nél prezentálják.

Banshee.S04E04.720p.HDTV.x264-AVS[eztv].mkv_20160424_181808.946

Számtalan meglepetést tartogatott magában a 4×04-es rész. Végre azt érzem, hogy újra visszakerült a sorozat a régi ősvényre. Nyilván ehhez kellett az is, hogy három új szereplőt behozzanak az epizódban, akik megfelelő lekötési faktorral rendelkeznek. Simán lelőhetem a(z egyik) poént, amiről már hírmorzsákban egyszer megemlékeztünk. Eliza Dushku-ról volna szó. Ő formálja meg a Veronica Dawson különleges ügynököt. De még hogyan! Az első pillanattól működött a kémia közte és köztem. Baromira eltalálták a karakterét, amivel megint ráerősített a Banshee arra a tényre, hogy csak ők képesek kemény nőket felsorakoztatni egy drámában. Energikus, kellően vicces, komolyan veszi a munkáját és ad az élvezeteknek is. Tényleg telitalálatos castingról beszélhetek. Jött, néztem és beleszerettem! Nincs mese, ehhez is érteni kell.

Nem is csoda, hogy már a feledés homályába került a 4×03-as epizód, amivel Liz Sagal megbotránkoztatta a Banshee-rajongói táborok mindegyikét. Az évad felére kaptunk egy újabb fejezetet. Most érzem isten igazán, hogy beindult az etap. Adott két intenzív átívelő szál, melyek közül az egyiket Hood magánnyomozása alapozza meg azon bizonyos esetre fókuszálva, amiről spoilermentesen nehéz írni; a másikat pedig Carrie magán akciói, aminek biztosan lesz következménye a jövőre nézve.

Banshee.S04E04.720p.HDTV.x264-AVS[eztv].mkv_20160424_181853.096

Nem is szaporítanám tovább a spoilermentes szavakat, aki látta a részt az jöjjön velem a tovább mögé, és rágjuk át a látottakat. Van miről beszélni! Tehát innentől jönnek a spoilerek, még a képekkel is!

Banshee.S04E04.720p.HDTV.x264-AVS[eztv].mkv_20160424_181715.787

Okosan tárták elénk a sorozatgyilkost. Az intro előtt mindig valami fincsi jelenetsort hoznak az írók. Most se maradt el ez. Adott egy számomra ismeretlen házaspár, akik éppen a vacsorájukat fogyasztják el, majd a férj elmegy a snooker szobájába, ahol épp Rebecca fogadja kikötözve, eléggé megviselt formában. Elindítják a lavinát, de még milyet. Az egész rész alatt az orrunknál fogva vezetnek ezzel a szállal, hiszen először azt mondatják velünk, hogy férfi a sorozatgyilkos, akinek „hobbijáról” az asszony nem tud. Aztán folytatják a szálak kibontását és láthatjuk, hogy a feleség is benne van elég komolyan az ügyben, hiszen ketten alkotják a pszichopata nő kínzó műveletsort. Végül mindezt megspékelik egy szertartással, ahol már nem csak kettőjükről beszélhetünk. Basszus, eléggé komoly, ami Banshee-ben történik.

Szabályosan megsajnáltam Rebecca-t, akit eléggé megdolgoztak halála előtt. Már csak arra lennék kíváncsi, hány napot/hetet töltött a fogságukban? Azaz ez a rituálé, mert annak éreztem az egészet, mennyi időt ölel fel?

Banshee.S04E04.720p.HDTV.x264-AVS[eztv].mkv_20160424_181738.334

Chad a teljes rész alatt fenn akarta tartani az érdeklődésünket, ezért a Testvériség szálát is elindítatta. Kapkodósnak véltem abból a szempontból, hogy már csak négy teljes epizódban bontakozhat ki a Brotherhood főfeje, akit kihoztak a sittről, Randall. Vegyesek az érzéseim ezzel kapcsolatban, hiszen szabadlábra helyezése eléggé vicc kategóriás megvalósítást vont maga után, amit már korábban is megtehettek volna. Az viszont elégedettséggel töltött el, amikor feltűnik Calvin-ék otthonában és még plusz információkról hullik le a lepel. Bizony, a családi státuszára gondolok ezalatt, ami megérdemelt egy széles vigyort.

Most jön a családon belüli móka? Calvin még se áll a talpára és veszi át a Testvériséget, mert színre lépett Randall? Nem hinném, hogy ennyiben hagyják ezt! Túlságosan sok a gyűlölet, a megviseltség Calvin-ben, hogy mindezt szó és tettek nélkül hagyná. Remek részek elé nézünk, főleg miután Carrie tett az egyik raktárépületüknek a leégetéséről.

Banshee.S04E04.720p.HDTV.x264-AVS[eztv].mkv_20160424_181645.462

És itt kanyarodjuk is Carrie „nincs vesztenivalóm” Hopewell-ra, aki meg fogja ütni a bokáját. Ez kézenfekvő. A kérdés: Mikor?! Az eddigi magán leszámolásai túlzottan senkit se hatottak meg, azonban simán betippelem, hogy ez változni fog a későbbiekben. A levesébe tutira a Proctor felbérelt rendőrcsaja köphet bele, aki mindig nyitott szemmel jár. Elég sok infót hall, lát és nem érzem őt se olyan butának, hogy ne tudná összerakni fejben a dolgokat. Kettőjük között lesz valami leszámolás, lenni kell és kész!

Hood-ot a háttérbe szorították. Nincs ezzel baj, mert látszódik, mennyire erős a Banshee nélküle. Attól, hogy az egész részt egy cellába töltötte még zajlottak az események. Nyilván ehhez kellett Veronica különleges ügynök feltűnése. Külön jár a pacsi a megfontoltságra, hiszen Job szabad, Carrie-vel éli napjait, aki épp törvényen felüli igazságosztót alakít. Elkísérte a következő bevetésére, de a srácon látszik a 20 hónapnyi fogság, amit az ember nem felejt el olyan könnyedén. Kihatással lesz még jó pár hónapig, talán évekig az életére. Nos, ezt Chad-ék is alapul vették és egy meggyengült, megriadt Job-ot tártak elénk, nem pedig egy olyat, aki élvezi a szabadságot, egyből visszakerül a régi kerékvágásba.

Banshee.S04E04.720p.HDTV.x264-AVS[eztv].mkv_20160424_182029.334

Hogyan tovább? – Korrekt kérdés, hiszen annyira jó volt a 4×04, hogy már szabályosan kéretteti a folytatást. Végre elindult a „sorozatfinálé előtt állunk” lavina. Mostantól csak pörgős részekre számíthatunk, hogy beleférjenek az időbe. Nincsenek elkésve semmivel, de nem szeretnék még egy olyan összecsapott epizóddal találkozni, mint a múlt heti. Az maga volt a botrány!

This entry has a rating of 4.5

free web stats