The Andromeda Strain (2008) – Part 2.

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 14, 23:02-kor a(z) The Andromeda Strain témába.


Premier: 2008/05/27
Írta: Robert Schenkkan, Michael Crichton
Rendezte: Mikael Salomon

Mr. Jeremy csapata tovább folytatja a kutakodást. Dr. Tsi-vel eljutnak egy olyan elmélethez, melynek ötlete már beleillene egy fantasztikus filmben. Az Andromeda-törzsere úgy néznek, mint egy üzenetre a jövőből, hiszen egy féreglyuk által érkezett a Föld-re. Eközben Mr. Nash nyomában az egész Nemzeti Gárda sötétebbik fele, akik nem akarják, hogy bármi idő előtt szárnyra kapjon a projektjükkel kapcsolatban…

Megjegyzés: Nem szeretek félbe hagyni sorozatot, főleg nem minisorozatot. Tegnap meglesten az bevezető epizódot. (Az csak egy másik dolog, hogy ma lett kiposztolva.:) Megtetszett az egész koncepció, azonban ma este már nem tudtam annyira élvezni. Vazze, sok gagyi effekteket raktak bele, ami nélkül frankón mehetett volna tovább a sztori. A színvonal sokat csökkent. Olyan, mint ha elfogyott volna a pénz és ezért csak két helyet/helységet mutattak: Mancheck-ék bázisát, valamint a kutatólabor egyik részét.

Spórolni kell! – Tudom, de ezt akkor sem szabadott volna megengedi. Az előző epizód azért tetszett, mert körbejártuk a kihalt várost. Tök feelinges volt az egész, most meg szinte semmit sem kaptunk. Két helységbe mozgott az egész. Elterjedt a vírus. Erre kitalálták a készítők, hogy változtassuk meg a Föld felszínét narancssárgára… Hagyjanak már. A legbénább effekt, amit láttam egész életemben. Ennél még azt is jobb volt, amikor lepermezték a terepet és hullottak a keselyűk az égből. Ezt nem kellett volna elénk tárni. Egyébként is, vannak láthatatlan vírusok vagy pár elszáradt füves terült.

Az eredeti film sztoriját nem ismervén, kicsit égnek állt a hajam a végétől. A féreglyuk még okés, de hogy ASCII-kódba lekódoltak nekünk egy üzenetet, hogy védjünk meg egy baktériumot, az azért sok(k) volt számomra. Persze lehet sejteni, az E.T.-s hangulat jeleit, viszont erre legmerészebb álmomban se gondoltam. Túlmegy minden határon. Természetesen, a Happy End nem maradhatott el, sőt a végéről a meglepi jelenet sem. Ezzel egyidejűleg felmerülnek bennünk a további kérdések: Chuck keze állhatott-e az egészben? Miért kellett megölni Mancheck-et? Mi lett Nash sorsa? Fényderült-e az igazságra? stb.

A szereplők részéről se maradhatott el a lazulás. Legjobban még mindig Andre Braugher szereplése tetszett a legjobban. Kedvet is kaptam némi Thief-adalék pótlására. A Traveler-es Viola Davis nagyon nem! Benjamin se remekelt, viszont hadilábon állok Daniel Dai Kim-mel.

Megvallva az őszintét: Nem ilyen fináléra számítottam. Hipp-hopp megfeledkeztek a páciensekről, akik túlélték a fertőzést. Aztán jött a nagyötlet, a gyomorsav és a PH érték. Sok-sok gagyi effekt – pl.: mikor szétesik a repülőgép vagy a vírusterjedése – mellett egy hangárban akár le lehetett forgatni az egészet. A halálozások annyira benne voltak a pakliban, mint ahogy Dr. Jeremy fiának utólagos dicsőítő szavai. Egyszer nézhető, archiválni nem szükséges. Annyira nem lopta be magát a szívembe. Hamarosan érkezik némi bónusz anyag hozzá.

This entry has a rating of 1.5

free web stats