Emlékeztető: Jericho | Bűnök és előítéletek 2. évad | Memo

 
Beküldte: Kanyecc 2016 October 15, 13:32-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma. 19:05-kor a FilmBox Premium műsorán: Jericho (2016) – 1×01-02.
Ma. 21:00-kor a FilmBox Premium műsorán: American Crime – 2×01.
Ma. 21:00-kor a FilmBox műsorán: 19-2 – 1×03.
Ma. 21:35-kor a DunaTV műsorán: Memo – Tévéfilm.

Kezdjük az elmaradással. Nemrég elstartolt a FilmBox műsorán a kanadai 19-2 című krimisorozat, amit odakinn a Rookie Blue utódjának emlegetnek. Immáron 3 évadot tudhat magamögött a produkció, amit Réal Bossé és Claude Legault készítése alatt emlegetnek. Járőrös rendőrös ötletről beszélhetünk, nem pedig CSI-stílusúról, szóval, akinek tetszik mindez, az próbálja be, nem véletlenül emlegettem a Kékpróbát.

Sok Jericho létezik. Sokaknak a 2006-os CBS-változat a legismertebb, amiben egy kansasi kisváros próbál túlélni egy nukleáris támadást követően. A britek idei változata teljesen másra alapszik. A történet 1870-es évekbe repít vissza, ami a semmi közepén létrejövő város életére fókuszál. Kosztümös lesz, westernszerű. Az első szériája 8 részes lesz, a második nem fog érkezni, mivel elkaszálták út közben.

Ezt követően jön az ABC meglepetés limitált sorozatának 2. évada, ami az elsővel kétszer is Emmy-díjas lett Regina King által.

Végezetül, akik valami hazait szeretnének nézni, ajánlanám figyelmébe a Memo c. Tasnádi István által készített 2016-os tévéfilmet, melynek másolnám a sztoriját:

Egy ambiciózus pszichiáter (Lónyai Péter) egy különös és ritka mentális jelenség, a hipermnézia jellemzőit kutatja, nem utolsósorban azért, hogy segítsen emlékezetvesztéssel küzdő édesapján. Mikor a pszichiátriai intézetben rábukkan egy hipermnéziás ápoltra, vizsgálni kezdi a férfit. Kiderül, hogy olyan erős nyugtatókkal kezelik, ami hosszú távon teljes szellemi leépülést okoz, ezért a saját felelősségére kihozza az elmegyógyintézetből, hogy tanulmányozza. Lónyai megszállottan dolgozik, meg akarja tanítani az apját emlékezni, a pácienst pedig felejteni, de mindezzel csak veszélybe sodorja őket, karrierjét és házasságát. A MEMO egy különleges emberi drámát dolgoz fel, tudományos hűséggel, érzelmekkel telítetten és szórakoztatóan.


free web stats