The Walking Dead – 7. évadba lépett a sorozat

 
Beküldte: Kanyecc 2016 October 24, 14:02-kor a(z) The Walking Dead témába.

Az AMC aranytojást tojótyúkja immáron a 7. évadjába lépett. Igaz még nem írtunk róla, de a csatorna zöld utat adott a 8. szériának, ami jövő ősszel kerülhet képernyőre. A mostani etapot fel lehet fogni vízválasztóként is, ugyanis a készítők behoztak az előző végén egy olyan karaktert, aki egy eléggé meghatározó szereplője a képregénynek. Lényegében tőle remélik, hogy mindenki igényét kielégítik. Bízom abban, hogy köztük leszek, mert ahogy az 5. évad, úgy a hatodik se nyűgözött le. El is maradtam vele, így most ismét tisztalappal kezdek neki, mert alapvetően ennyire nyitott a sorozat: megadja a lustáknak elégedetlenkedőknek a becsatlakozási lehetőséget. Hiba a kimaradás, nagyjából összeáll minden, ami a vázat alkotja, a többi részletnek pedig bármikor utána lehet nézni, ha arra affinitást éreznék.

the-walking-dead-s07e01-repack-720p-hdtv-x264-killerseztv-mkv_000664015

Mielőtt még beleugranék a történet marcangolásába, azt azért leszögezném, hogy a készítők próbáltak a legnagyobb precizitással előrukkolni. Az ilyen nagyszabású produkcióknál mindig fennáll a veszély, hogy idő előtt kerül napvilágra egy olyan spoiler, amitől a rész minősége dugába száll. Mindez elkerülése érdekében nem egyszer, nem is kétszer, hanem tizenegyszer rögzítették az ominózus jelenetet, hogy még a szereplők és stábtagok se tudják, ki (vagy éppen kik) lesz(nek) az, aki(k)nek badass karakterünk cseppet se fog kegyelmezni.

Az évadnyitó rész rendezéséért Greg Nicotero volt a felelős, míg a szkriptért: Scott M. Gimple. Talán nem árulok el nagy spoilert azzal, ha elújságolom, hogy nem az egész epizód játszódik ott, ahol Rick-ékre rátaláltak Negan-ék. Ez a húzás kifejezetten tetszett, ugyanis az egyik szereplőt kiragadják a csapatból, akit megkocsikáztatnak. Hogy miért, az lényegtelen! Magára a tájra akarom felhívni a hangsúlyt, ugyanis nagyon jól áll annak a jelenetnek a ködös megvalósítás, amikor a semmiből előbukkannak a zombik. Scott-ról előjáróban pedig annyit, hogy most tényleg kiélhette minden olyan vágyát, amit a valóéletben talán sose tud. A vér és a gyermekkor idéző „ecc, pecc, kimehetsz” mondóka adja a két alappillérét az epizódnak, míg a harmadikat maga az új karakter, aki egy eléggé jó bemutatót kap.

the-walking-dead-s07e01-repack-720p-hdtv-x264-killerseztv-mkv_000828570

Innentől jöjjön spoilerekkel az írás. Csak az linkelje magát a tovább mögé, aki, vagy látta az évadnyitót és beszélne róla, vagy akit nem érdekel az ott látottak, viszont kíváncsi, ki fog megpusztulni a nyitányban. Tehát klikkeljetek!

Nos, ha még kitartók vagytok az jó, mert akkor hasonló a helyzet, mint nálam: a készítők megérintettek az epizóddal.

Nézzük a haláltotót. Abban még biztos voltam úgy is, hogy az előző 10 rész kimaradt, hogy Rick életben marad, mégis csak a kezdetek óta egy főkarakter. Lényegében ráépül a sorozat, valamint a jelenlegi „bandájuk” alapítója és főnöke. Ilyen karaktert csak akkor lehet eltávolítani, ha van a helyére megfelelő utánpótlás. Máskülönben hosszú idővel lehet újraépíteni egy hasonlót, ami nem kevés munkával és erővel jár. Ők se hülyék, holott pontosan annak kellett volna lenniük. De nincs ilyenről szó. Helyette elővettek egy olyan karaktert, aki azért hozzátett az előző évadok színvonalához, hiányozni is hiányozna, illetve megbeszélteti az embereket. Inkább mellékágon magaslik ki, ám mégis tekinthető főszereplőnek.

the-walking-dead-s07e01-repack-720p-hdtv-x264-killerseztv-mkv_000975344

Az első telitalálatos csapást Abraham kapta.

Új bekezdéssel invitálnálak Titeket némi elmélkedésre, hiszen ez abszolút jó húzás. Ha vettek egy pillantást a földön térdelő tagokra, akkor azért ki lehet következtetni, hogy melyek a meghatározó személyek és melyek azok, akiknek a halálával az írók viccet csinálnának magukból és a cliffhangerből. Utóbbinál mindig be kell vállalni valami nagyon húzóst, amit őrült ötletnek tűnhet elsőre, viszont később abszolút elégedett fejboccintást eredményez a nézőknél. Nálam megvolt. Most őszintén, kevés választási opciót hagytak, mert nyilván se Rick fiát, se a csajokat nem egy jó választás. Tekintélyt egyik fejének a szétb*szásával se lehet szerezni, viszont Negan-nak pontosan az volt a szándéka, hogy ezt szerezzen. Innentől kezdve csak a pasik közül az erős karakter jöhettek szóba. Abraham nagyjából ilyen volt.

Külön jó húzásnak könyvelhető el, hogy nem állt meg egynél. A többség azt hitte, hogy egy tagot náspángol el, azonban a végére kettő lett. Glenn-nél csattant a folytatásban szögesdrótos baseballütő. Hihetetlenül jó választás. Indoklás tekintetében azért, mert ezzel a két karakternek a kiírásával a képregényes és a sima nézők is megkapják a maguk „pacsiját”. Másrészről, ezzel valamilyen szinten Negan kiszámíthatatlanságára játszottak rá. Azt hiszed, hogy ismered?! Francokat!

the-walking-dead-s07e01-repack-720p-hdtv-x264-killerseztv-mkv_002090398

Negan bemutatkozása hihetetlen jóra sikerült. Nyilván a legvéresebb jelenetekkel és a hozzákötött poénokkal emelt a rész – amúgy átlagos – színvonalán. Talán én be mertem volna vállalni azt is, hogy Rick fiának a kezét levágatom az apával. Az lett volna hab a tortán. Ott azért érezték a készítők, hogy talán ez már sok lesz. Ezt már ők se merték bevállalni, holott lehet, hogy jót tett volna a sztorinak. Sose tudjuk meg, viszont egy valami 100%: új korszak kezdődött a The Walking Dead életébe. Akik eddig elkerülték, azok most visszaszokhatnak, mert némi halvány fényt látok az alagút végén, hogy a zombik mellett tudnak mással is izgalmakat generálni.

Megannyi remek beszólást hallhattunk a rész alatt. Ez az évadnyitó telitalálatos lett. Ami miatt alább pontoznám, hogy akad logikai baki a sztoriban. Rick láthatta mindkét emberének a halálát, mégis a visszaemlékező résznél mások is megjelentek. Általában, ha valakihez közelálló meghal, akkor csak az jár a fejünkben, nem pedig más.

Amik miatt kifejezetten tetszett a rész:
  1. Végül nem egy, hanem két fontosabb karaktertől búcsúztak a nézők.
  2. Negan bemutatkozója nagyszerűre sikerült. Jeffrey Dean Morgan telitalálatos a szerepére. Remek testtartással rendelkezik, jó poénokkal. Eléggé ki lett maxolva a karaktere. Neki lényegében csak élveznie kellett a hatalmat.
  3. Jó szövegfordulatokat dobtak a statisztáknak: gondolok a filctoll kérésre.
  4. A ködös jelenet abszolút bejött képi világ tekintetében.
This entry has a rating of 4

free web stats