A mi kis falunk: ígéretes hazai szitkom érkezőben

 
Beküldte: Kanyecc 2017 January 19, 16:21-kor a(z) Magyar hírek témába.

Az RTL Klub betartotta ígéretét. A Válótársakat követően újabb saját gyártású komédiát dob piacra a magyar nézőknek. Mondjuk ezt már tudtuk, hiszen tavaly szeptemberben jelentették be A mi kis falunk című ötletnek a berendelését, melynek munkálatai már akkor javában folytak. Már csak a premieridőpontjának pontosítására voltunk kíváncsiak. 2017 telét választották számára, pontosabb február 2-án indítják útjára a falusiakról szóló ötletet, ami előzetes, karakterleírások és promóciós képek alapján abszolút sikernek tűnik.

A_mi_kis_falunk_promo_007

Az ötletet Hámori Barbara vezette ContentLAB & Factory gyártotta. Az operatőri munkáért B. Marton Frigyes volt a felelős, aki többek között a Tűzvonalbanban tevénykedett 2007 és 2010 között. Ott sokan bírtuk, és kevésbé bíráltuk a munkáját, így teljes mértékben jöhet a bizakodás. A szereplők sorában: Csuja Imre, Reviczky Gábor, Lengyel Tamás, Szabó Győző, Bánki Gergő, Udvaros Dorottya, Lovas Rozi és Bata Éva.

Másolnám a szinopszisát: „A sorozat egy kis falu, Pajkaszeg mulatságos hétköznapjait mutatja be olyan karakterek segítségével, akikkel csak és kizárólag itt találkozhatunk: egy ügyeskedő polgármester és kultúrharcos asszisztense, egy testépítő pap, egy szexi kocsmáros, egy féleszű rendőr, egy embereket is gyógyító állatorvos és egy autómániás szépfiú fociedző. A remek szereposztásnak köszönhetően biztos, hogy a szereplők egy-egy mondata szállóigévé válik majd. A vidéki környezet és a számtalan külső felvétel pedig olyan keretbe helyezi a sorozatot, amely hétről-hétre garantálja a felhőtlen szórakozást és a tökéletes kikapcsolódást.

A rendezői székben Kapitány Iván foglal helyet, akit azért sem kell bemutatnom, mert aki látta az Üvegtigris c. filmeket – nincs olyan magyar, aki ne látta volna! –, az tudja, hogy mennyire érti a dolgát, ha komikus elemeket kell egy ötletben elhelyezni. A sorozat egyértelműen a fura falusi lakosokkal akar minket megnyerni, ami az előzetes alapján abszolút működőképes. Kapunk polgármestert, papot, fociedzőt, és a tipikus közmunkások se hiányozhatnak a palettáról. Minden adott, hogy a 319 fővel bíró Pajkaszeg elvarázsolja a nézőket.

A_mi_kis_falunk_promo_008

Nem akarok elhamarkodott kijelentést tenni, de sokkal több potenciát látok benne, mint a Válótársakban. Egyszerűen az ajánlójával, a karakterleírásokkal megnyertek úgy, hogy két percet se mutattak a pilotból.

S a végére még egy tény, amit érdemes tudni, miszerint az alapötlet az nem saját kútfőből származó. A szlovákoknál Horná Dolná címmel tűnt fel 2015-ben, ahol a 8 részes első felvonás annyira közkedvelt volt, hogy ősszel már érkezett is a hasonló hosszúságú második. Azóta az 5. évadját várják, melyet 2017-ben tűznek majd műsorra. Eddig 33 epizóddal büszkélkedik a produkció. Számomra kicsit olyan, mint ha a Munkaügyeket és a Parks & Recreation-t mosták volna össze. Meglátjuk, részemről már jöhetne – nem győzőm ismételni magam!

A tovább mögött megtekinthetők a hivatalos promóciós fotói, valamint az első ajánlója. Ti nézni fogjátok?


A_mi_kis_falunk_promo_005

A_mi_kis_falunk_promo_006

A_mi_kis_falunk_promo_009

A_mi_kis_falunk_promo_000

A_mi_kis_falunk_promo_001

A_mi_kis_falunk_promo_002

A_mi_kis_falunk_promo_003

A_mi_kis_falunk_promo_004


free web stats