NBC újoncok (8): Law & Order: True Crime: The Menendez Murders

 
Beküldte: Kanyecc 2017 May 15, 20:40-kor a(z) Upfronts 2017: NBC témába.

Law-and-Order-True-Crime-The-Menendez-Murders

Műfaj: dráma

Stúdiók: Universal Television · Wolf Films

Forgatási helyszín: N/a

Író(k): Dick Wolf (Chicago Justice, Chicago Med, Cold Justice: Sex Crimes) és Rene Balcer (Law & Order: UK, Law & Order: SVU, Law & Order: CI).

Rendező: Lesli Linka Glatter (Homeland, Mad Men)

Producerek: Arthur W. Forney (Law & Order-fanchise) és Peter Jankowski (Law & Order-franchise)

Szereplők: Edie Falco (Horace and Pete, The Sopranos, Oz) és Gus Halper (Power, Public Morals)

Történet: egy újabb Law & Order-spinoff, melyben egy „true crime” történetet fognak feldolgozni. Az alcím beszédes lehet, mivel az 1996-os Menendez-testvérek ügyét veszik górcső alá, akik – elvileg – brutális módon meggyilkolták szüleiket. A bűnügyet nyilvánosság előtt tárgyalták, így több nézőpontból nyomon követhetjük majd az eseményeket, a véleményeket, illetve láthatunk olyan jelenetsorokat, amik eddig eltitkolásra kerültek a valóéletben. Ergo, törekszenek az igaz történet valós feldolgozására.

Berendelve: 8 epizód.

Premier: 2017 ősze, csütörtökönként 22 órától – a This is Us 2. évadja vezeti fel.

Kanyecc szerint: Az antológia műfajnak és a „true crime” jellegnek manapság nagy divatja van a tévés berkekben. 1 évadnyi történettel dolgoznak az írók, lényegében fix az az időintervallum, melyben kiélhetik magukat. Ez akkor előnyös, ha bőven van mit elénk tálalni és az epizódszám nem kavar be se pozitív (sok az elmondandó, kevés az idő), se negatív (kevés az elmondandó, sok az idő) irányba. Nyilván, az FX-nek az American Crime Story-ja hozta meg a tévécsatorna kezdeti lelkesedését, illetve az a plusz tény, hogy mögöttük áll a jelenkor egyik legkiemelkedőbb krimi atyaúristene, Dick Wolf, akinek jól megy a Chicago-franchise-a. Tehát ezt az egész projektet vélhetjük egy korrekt kísérletezgetésnek: ha összejön, akkor a Law & Order-franchise-ba ismételten több pénzt fektetnek majd. Kíváncsi leszek, mennyire szabnak nekik határt, hiszen kábelen az ilyen témát mindig könnyebb kifejteni, mint országoson.

Közösségi hálós elérések: Weboldal | Facebook | Twitter | Hashtag: #MenendezMurders


free web stats