Dirty Sexy Money – 3 rész után

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 22, 16:10-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Dirty Sexy Money,Pilot témába.

Kezdem úgy érezni, hogy a legjobb sorozatok maradtak hátra – nekem – a 2007/08-as idényből, amit már nyugodt szívvel tekinthetünk a tavalyinak. Az ABC iszonyatosan sok szitkommal rukkolt elő, melyen én önfeledten végig siklottam. Volt csúcspont, holtpont, de a végre kikészülés lett mindenképpen. A drámái, azonban piszkosul megállják a helyüket. Az Eli Stone-t merem ajánlani mindenkinek, a Private Practice a Grey’s Anatomy-fanoknak kötelező, a Women’s Murder Club valahogy félre siklott, azonban a Dirty Sexy Money csak annyit mondanék: Ez igen!

Nem pusztán pilot-kritika következne, hiszen nem tudtam letenni és egy ülő helyembe ledaráltam az első három epizódot. Mennyire tetszett? Hát ennyire!! Iszonyatosan jó lett. A legnagyobb problémám, hogy nem tudom merre kezdjem a kitárgyalást, azonban annyit tudok, sok negatívumra tőlem ne számítsatok.

Kezdeném azzal, amivel anno tess. Durva szerepgárdát és készítőbrigádot sikerült összehozniuk. A pilot részt, ugye Edward Horton rendezte, ami már önmagában hatalmas név, viszont inkább a szereplőkkel foglalkozzunk. Köztük megtalálható a Sports Night-os és Six Feet Under-ös Peter Krause, aki az egyházfőt alakítja. Fergeteges, ahogyan a The O.C.ből imádottammá vált Samaire Armstrong is. Ott Anna volt, itt a Juliet. Ez bizony az ő szerepe. Eszméletlenül jól alakítja a milliárdos lotyót, aki valójában szingli szűz. És ha már túltettük magukat a fergeteges- és az eszméletlen alakításon, akkor jön a képbe Seth Gabel a kicsapongó ifjonc, aki egyébként Juliet ikertesója.

A legmegdöbbentőbb, hogy még csak a fiatalokról esett szó, amikor ott van Donald Sutherland és Jill Clayburgh. Ők a vénrókák mindközött. Ez az én sorozatom! Sok panaszom nem lehet. Főleg nem Tamara Feldman feltűnését követően, akinek a neve az elkövetkezendő napok valamelyikén tutira el fog hangzani ismételten a cukorfalat topikunkban. (Lásd a következő képen.)

Ha választanom kellene a közeljövőben feltűnt nagycsaládos sorozatok közül, azaz Brothers & Sisters, Cane, stb. Tutira mellette tenném le a voksot. Hiába némileg sablonos a sztori, az alakítások eszméletlenül jók benne. Hihetetlen, de a három rész alatt egyszer sem éreztem úgy, hogy unnám egy kicsit. Frappánsul ki lett benne minden találva. Tipikusan nem az a család, ahol a hatalomvágy miatt történik a civakodás, a kettészakadás, a megoszlás, pedig ez sem szorul a háttérbe. Minden szélsőség megtalálható. Van elkényeztetett kisasszony, zűrős tini, no meg elnökjelölt melegünk. Áhh kész. Zenében, egyszerűen hibátlan.

Egyszerűen nem találok negatívumokat. Melyik volt a kedvenc poénom benne? – na, jah. Ilyenből sincs hiány. Dráma sorozat, ami önti önmagából a humorosabbnál humorosabb jeleneteket. Elsőként a Darling-telefont emelné ki, amin mindegyik családtag külön csengőhangot kapott Nick titkárnője által. Aztán jön a nem éppen hívő plébános. Sorolhatnám tovább, de nem lövőm le őket.

Lezárnám. Bevallom őszintén nem tudok negatívumot mondani. Annyira jó lett az egész, hogy folytatni kell. A főszál mellé hozzácsapódik egy meredek mellékszál, ami szintén nagyon nagy. Kicsit az egész Eli Stone-re emlékeztet, ahol a betegség mellé a szerelmi háttér csatlakozik. Itt másképpen van. A TV2 remek döntést hozott, honosítását illetően. A tavalyi idény egyik legjobb drámája címre simán jelöltetheti magát. Minden benne van, nem győzőm hangsúlyozni! Ez bizony nálam maximális pontszámot fog kapni!

This entry has a rating of 5

free web stats