Kings – midseason váró

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 23, 22:05-kor a(z) 2008/09 sorozatai témába.

Az NBC a premier dátumát se tűzte időpontra, csak annyit közöltek, hogy valamikor 2009 telére tessék várni. Magyarra lefordítva: midseason-re. (Cseles egyébként, mert engem elsőként – most cikkírás közepette – jól beugratott, mert valahogy január, február nálam 2008 tele akart lenni. Aztán közben kitisztul az egész.:) A csatorna 13 epizódra rendelte be, főszereplők egyike Christoper Egan lesz. Némi casting hírük, természetesen volna, de azt kicsit lejjebb.


Tehát nem sok minden tudunk erről a Kings-ről. Elsőként mindenképpen ajánlom figyelmetekbe az upfront-os cikkét, majd ha felőröltük az információnkat tessék meglesni Comic Con-os beszámolónkat róla, hiszen ott voltak. Meglepődtem. Ez is arra vall, hogy nem lehet elég korán elkezdeni a kampányolgatást. Ekkor bemutatásra került a sorozat első 15-20 perce, valamint feltűnt az a bizonyos pillangó-szimbólum. Csak a tisztánlátás miatt: A sorozat modernkori Dávid és Góliát sztorija. Hogyan képzeljük el. A történet szerint egy metropolis ostrom alatt van, melynek egy fiatal katona vet véget, azzal hogy megmenti a királynőt az ellenségtől. Harc = sok áldozat, de a király maga mellé állítja hősi tette miatt, csak éppen ifjú solderünk nem tudja kiben bízhat és kiben nem kéne.

Mondanom se kelljen, az egyik legjobban hype-olt NBC-sorozatról van szó. Nem véletlenül kerültek ki a CC-re. Első menetben – amikor még nem rendelték be – a csatorna kétórás tévéfilmben, azaz backdoor-pilotban gondolkodott, melyet ősszel adtak volna le. A felállás a megszokott vezényletben ment volna le. Ha tetszik a nézőknek, akkor berendelik a sorozatot. Közben nagymeglepetésre, mégis ott szerepelt az újoncok között a neve.

Nem gyenge szerepgárdát sikerült összecastingolniuk. Christopher Egan (Vanished) mellett helyet kap: Ian McShane a Deadwood Al-je (!!!), Sebastian Stan (Gossip Girl), Susanna Thompson (The Book of Danel, NCIS) és Allison Miller. Francis Lawrence (I am a Legend) fogja rendezni. (!!!) …valamint még a készítők sorában: Michael Green (Heroes, Everwood), Erwin Stoff (Mátrix). Hasonló arányú filmesek és sorozatosok vannak, mármint nincs nagy túlsúly egyik felé sem.

A készítők – ezen kívül – elmondták: Amellett hogy hosszútávra terveznek, már tudják az első évadjának a cselekményvonalát. Előttük van a finálé pillanata, amely majdhogynem független lesz az NBC döntésétől. Természetesen, utóbbit sem kell félteni. Mindent meg tesz az eredményes kampányért. (Első ízben pillangó-szimbólumos kitűzőket osztogatott.) Ha netán valaki kíváncsi a pilot insider-ére, az látogassa meg mindenképpen ezt a linket. Igaz, előzetessel még nem tudunk szolgálni, azonban teaser-rel annál inkább, mivel hivatalos honlapján pár másodpercest kaphatunk intro gyanánt.

A fenti képet, pedig tekinthetjük az első promo képnek, valamint a szlogent se feledjük ki: “Hope lies in Bravery“.


free web stats