Dirty Sexy Money – 1.09 – The Watch

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 24, 23:52-kor a(z) Dirty Sexy Money témába.


Premier: 2007/11/28
Írta: Yahlin Chang, Liz Tigelaar
Rendezte: Andrew Bernstein

Nick megtudják az igazat, miszerint Latitia-tól és Dutch-tól származik egy testvére. Egy visszapillantás (flashback) keretében bepillantást nyerhetünk a múltat, amikor apjuk megtudta Letitia-tól az igazságot és fulladt kudarcba titkos együttlétük. Sofi mindenképpen látni szeretné Jeremy lakását, azonban ez majdnem szakításhoz vezet. Karen időközben Simon-nal szűri össze a levet, míg Ellen tudatja férjével, ha nem hagyja ott Carmelitát, akkor elbúcsúzhat a kampányától, elnöki posztjától…

Megjegyzés: Van egy jó és egy rossz hírem. Kezdeném előbbivel. Nem a fáradságnak nyilvánítható ki gyenge szereplése. Az előző részben tényleg laposodott a sztori, melynek íze a folytatásban is érződik. (Ezáltal megtudtátok utóbbit.) Lehet darálóra venni a hangvételt. Most kaptunk egy nem várt, de unalmas sztorit. Végre néhány kérdésre fényderült. Köztük a nagy titokra: Ki nem vérbeli Darling? Lost-feeling szintúgy átjárta az egészet. Nem sok sorozatnál tapasztalhatunk ilyen visszaemlékezősdit. Kicsit furcsa, de némileg teljesen korrekt lett. A múltbeli szálak tisztázására mindenképpen.

Nem húznám tovább. Brain-ről van szó. Teljesen padlót fogtam, hol ott ugyan ennyire egyértelmű lett volna. Rafináltan a két ikerre terelték a hangsúlyt az előző részekben. Végig azt hittem, hogy a két „mihasznának” becézett Jeremy és Juliet volnának a valós testvérei. Át sem futott az agyamon az utálatos Brain, aki a kezdetektől megvetette Nicket. Hát ez nem az ő napja. Majdnem lesittelik megvesztegetés miatt. Nocsak, talpra állt az ex. Nem hagyja magát sodorni az árral, inkább színre lép. Kiharcolja a gyerektartást és lelép Brazíliába Brain-t maga mögött hagyva. Nem semmi drámának lehetünk szemtanúi az záró percekben.

Párhuzamosan egy visszaemlékezésnek lehetünk szemtanúi, mikor Latitia és Dutch titokban etyerésztek. Az asszony tudta az igazságot, de csak jóval később tudatta mindezt Dutch-csal, aki ezt követően neheztelt rá. Nem csoda. Ilyen titok után mit várt? Azért a végére tartogat némi meglepetést.

És mi a helyzet a többiekkel? Jeremy tovább folytatja a randizgatást Sofi-val, aki mindenáron meg szeretné nézni lakását. Elsőként Nick-ékét szeretné megszerezni, de Lisa nemet mond rá. Végső elkeseredésében vesz egy romosat, amit tovább amortizáltat haverjaival. Ez okozza majdnem a vesztét, mivel a lány nem látja benne a feltörekvést, csak az elégedettséget, már pedig ilyen férfire nincs szüksége. Juliet hazatér a nagy utazásából. Kíváncsi vagyok merre járhatott. Ellen észhez tér. Megmondja férjének a frankot, miszerint ha nem hagyja ott szeretőjét, akkor búcsút mondhat jövőjének, elnöki posztjának. Karen összeszűri a levet Simon-nal. Szintén nem várt fejlemény. Egyrészt nem tudom mire vélni az egészet, ki akar kit csőbe húzni. Egyikkőjüket sem kell félte, az élet jól elbánt velük.

Tetszett is, meg nem is. Voltak benne jó részek, ahogyan akadt benne negatív. Kibékülök egy átlagossal. A kérdések sora fogyatkozott, de tudnék mellé még újabbakat feltenni. Inkább megtartom őket a szezonfináléra. Hátha addig kapunk rájuk válaszokat. Melyekre gondolok?! Karen valójában azt íratta alá Patrick-kel, mint amit mondott? …vagy tervez valamit? A finálé miről fog szólni?! Talán megválasztják Patricket kormányzóvá?! Nem folytatnám, inkább nézném tovább.

This entry has a rating of 2.5

free web stats