Dirty Sexy Money – 1.10 – The Nutcracker

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 25, 1:25-kor a(z) Dirty Sexy Money témába.


Premier: 2007/12/05
Írta: Craig Wright, Jill Soloway
Rendezte: Tony Goldwyn

Brain-t tette miatt felfüggesztik a plébánián félévre. Nem találja se hol sem a helyét, de Isten nem hagyta el! Megmutatja neki a helyes utat. Hasonló a helyzet Karen-nel, aki Simon-nal kezd el kavarni. Nick-nek most az ötéves költségeket kell beszerezni Elder-nek, ami Tripp tudtával történik. Jeremy Lisa tanácsára bevallja az igazat Sofi-nak. Juliet nagy úgy tűnik, hogy rálelt az igazira. Patrick színleli Carmelitával történt szakításukat, azonban a szeretőt valaki elrabolja…

Megjegyzés: Nyi-ha. Nem mondhatnám bivaly erős zárásnak, de megállja a helyét. Sok szál maradt elvarratlan, viszont nincs késztetés a folytatásra. Ez a tíz epizód teljesen korrekt cselekményt bontott ki. Most már bonyolódhat tovább az egész. Mint várható volt, nem derül fény Dutch gyilkosának kilétére. A képmutatás még mindig ott van, ami elbizonytalanítja az embert. Nem tudjuk, mit higgyünk az adott karakterek valós érzéséről, tetteiről. Tipikusan, mint egy jégtömb. Egyharmada a vízszint felett, míg kétharmada az alatt. Nem tudod, mikor okozhat kárt, mert a lényeg bennünk van. – Tartja a közmondás.

Nem estem le a székről az utolsó percekben, még sem panaszkodom. Hozta, amit a haza megkövetelt. Látszik, hogy felkészült a második évadra. Ha valaki megkérdezné, ki a veszélyesebb? …Simon Elder vagy Tripp Darling, akkor én Nick nevét választanám. Egy közvetítőnél veszélyesebb sosincs. Kiszámíthatatlan, akár a saját orra alá is gyűjtheti az információt. Mire alapozom kijelentésemet?! Nagyon egyszerű. Nem véletlenül, azaz műszaki hiba miatt halt meg Dutch. Valaki megölte okkal. Mindkét fél esélyes a bűncselekmény elkövetésére, azonban nem lennék meglepődve, ha a második évadban újabb konkurencia lépne színre, a valós gyilkos. (Lehet utána kéne olvasnom a spoilerjeinek.)

Dutch ott van minden részben, de nem mint áldozat. Mióta nem hallottunk Nick részéről a gyilkos felderítéséről. Most akkor átadta az aktákat a rendőrségnek vagy nem? A család tényleg minden szabadidejét felőrli, amit Lisa tud és érzi a vesztüket. Talán Letitia remekül hajtotta végre tervét az előző epizódban?! És mi a célja Tripp-nek lányával? …de inkább az még jobban érdekelt, hogy mitől akadt ki a Simon-nál töltött közös vacsorájuk alkalmával? Valamit titkolnak. Áhh. Csúcs!

A testvérekre sem lehet panaszunk. Brain két, három napig vergődik, majd magára talál. Ehhez persze anyja, majd apja szavai kellettek. Látszólag fia elvesztése még mindig megviseli, azonban méltó akar lenni a Darling névre. Beáll apja mellé dolgozni. Nem várt fordulat. Hiányozni fog a hívő káromkodása. Mindig jókat kuncogtam rajta. A nagy kérdés szemembe Juliet és újdonsült pasija felbukkanását illetően merült fel. Tényleg az-e, akinek mondja magát?! Nem-e Simon-nak dolgozik, mert már ezt sem lehet kizárni. Sőt elég logikus lenne azután a megszólalása után, miután kinyilatkoztatta maradását. Hát ha beteg apám bajban lenne, biztos nem a szerelmemmel tölteném önfeledten az időt. Már csak a lelkiismeretem nem engedné. Jeremy elveszti újabb szerelmét. Most nem a pénznek tudhatja be, hanem a hazugságának.

A rész csúcspontja mi volt? (…) Kétségtelenül, mikor Jeremy megcsókolta Lisát. Na ekkora esett le az állam. Egyszerűen nem tudtam hova tenni az egészet. Talán ezért nem érintette meg kirúgása a galériából, merthogy nem igazán magyarázkodott.

Mindenféle érzések bennem vannak. Most egyből újra nem nézném meg semmiképpen. A jövő esedékes lesz egy maraton alkalmára. A történet nagyon, a karakterek szintúgy. A folytatásig sokat kell aludnunk, mivel csak október 1-jén érkezik. Nagyon messze van. Sok kérdés fogalmazódott meg bennem megint. Egy részét már leírtam, a többit megtartom magamnak. Tudjátok mi a legdurvább az egészben? Nem két évadot látok benne, hanem minimum három-négyet. Majd amikor berendelik a folytatást, tessék visszaemlékezni erre a bejegyzésemre, mert én megjósoltam. Ha tehetitek szánjatok rá egy hétvégét, mert megéri a pénzét.

This entry has a rating of 3.5

free web stats