Több mint 1.000 percnyi Twin Peaks

 
Beküldte: Kanyecc 2017 November 11, 19:59-kor a(z) DVD témába.

 “The stars turn and a time presents itself…”

Itt a tökéletes karácsonyi ajándék! – Erre tényleg nem lehet mást írni. Amikor megpillantottam a Twin Peaks 3. évadjának DVD és Blu-ray kiadásához kapcsolódó sajtóközleményt az állam esett le. Az alap, hogy a 18 epizódot rápakolják, mégis csak azért vásárolnám meg, illetve egyfajta tisztelgés kapcsán a stábtagok felé. Az viszont ritkaságba megy, hogy a részek mellé több órányi extrát pakoljanak.

Elsőként, ami szemet szúrhat a borításán az az „A limited event series” felirat, ami mosolyra is indítja a számat abból kifolyólag, hogy se a kiadó, se a csatorna nem akar senkit se megtéveszteni. Jó, írhatták volna a 3. évad címszót is, azonban az azt mondatja magával, hogy elképzelhető a folytatásának joga, mármint nagyobb a valószínűsége. (Egyelőre nincs döntés, persze ez nem a csatornán múlik, inkább a készítőkön.) Az „event” említésekor lezárást könyvelünk el magunkban, ha kapunk újabb részeket, akkor örülünk; ha nem, akkor sincs semmi, mert kerek a történet, nincs miért feszengeni. Hülyén hangozhat, de ez a legtökéletesebb felirat, ami rákerülhetett. Innen is gratulálunk a CBS Home Entartainment és a Paramount Home Media duónak.

A kiadó egyáltalán nem volt rest. A legtöbb anyagot, amivel a stáb rendelkezett rárakták. Ennek fényében kapunk cirka 6 órányi Színfalak mögött videót, ami tényleg ritkaszámba megy a mai világban még egy Blu-ray kiadáson is. Ha ez nem lenne elég, akkor végignézhetjük az 1 órás Comic Con paneljüket. Sőt, ha a kéklemezes variáns mellett tesszük le a voksot, akkor további 1 órányi kulisszával gazdagodunk. (Lentebb mutatom a listát!)

A hivatalos leírás szerint több mint ezer pernyi játékidővel rendelkezik mindkét variáció, szóval el lesz vele az ember egy darabig. Árban 65 dollárra lőtték be mindkettőt, azaz átszámítva cirka 18 ezer forintra. Azért elkérik érte a pénzt, de basszus, ne sajnáljuk már, hiszen az Entertainment Weekly is a következőt írta róla: „Brilliant (…) an uncompromising work of art”.

Az extra listáját másolnám, mert bitang hosszú:

IMPRESSIONS: A Journey Behind the Scenes of Twin Peaks
– The Man with the Grey Elevated Hair (29:40)
– Tell it Martin (29:08)
– Two Blue Balls (24:14)
– The Number of Completion (29:17)
– Bad Binoculars (28:08)
– See You on the Other Side Dear Friend (30:00)
– Do Not Pick Up Hitchhikers (26:44)
– A Bloody Finger in Your Mouth (26:49)
– The Polish Accountant (28:05)
– A Pot of Boiling Oil (38:32)
Phenomenon
– Part 1: Creation (4:40)
– Part 2: Life After Death (4:50)
– Part 3: Renaissance (4:50)
Behind-the-scenes Photo Gallery
Rancho Rosa Logos (2:25)
San Diego Comic-Con 2017 Twin Peaks Panel (61:26)
David Lynch Produced Promos
– Piano (1:02)
– Donut (:32)
– Woods (:32)
– People (:32)
– Places (:32)
– Albert (1:02)
– In – cinema (1:32)

Csak Blu-ray exkluzív:
A Very Lovely Dream: One Week in Twin Peaks (27:09)
Behind the Red Curtain (29:17)

A végére pedig az elmaradhatatlan borítóminta:

TwinPeaks_S3_BLU_f


free web stats