Korhatáros szerelem – Az első 2 rész

 
Beküldte: Kanyecc 2017 November 29, 20:33-kor a(z) Pilot témába.

A Tv2 az elmúlt években többször nekifutott egy-egy sajátgyártású produkciónak, azonban (be)vásárlások és fejlesztések tekintetében a tehetségkutatók és gameshow-k irányába mentek csak el. Az, hogy legyen nekik is fikciós sorozatok – mint az RTL Klub-nak a Válótársak vagy A mi kis falunk; az HBO-nak a Terápia – 2017 őszén érett be a Contentlab nevű cég által, akik korábban megvásárolták az új-zélandi Step Dave című sorozat formátumát, castingoltak többet, majd leforgatták a pilotját, amire a Tv2 lecsapott. Lehet ilyen úton is sikerre vinni egy jó adoptációt, ők ezt az ősvényt választották, és ha túl lesztek Ti is a premieren, akkor hamar levonhatjátok a tanulságot, miszerint jobb néha a gyártóra hagyatkozni.

Kor-3.mp4_000001578

Összehoztad a húgodat a Bőgős Bandival?

Mielőtt megindokolnám kijelentésem, had térjek ki a történetére, ami nem óhajt bonyolult lenni, helyette szállít egy pofonegyszerű, ám ritka felállás: adott egy 39 éves anyuka, Eszter (Kovács Patrícia) és három gyermeke, valamint egy pultos srác, Dávid (Kovács Tamás), aki nála jóval fiatalabb, csak 24 éves. A nő egy balul elsült randi után „botlik” bele a fiatal szívtipróba, miután magára zárja a kocsma mellékhelységének ajtaját és az ablakon át kell távoznia onnan, melynek következtében akkorát esik, hogy a bokája kimegy. Így indul kettőjük kapcsolat, majd folytatódik a sürgősségin, és így tovább… Kicsit klisés a történet, de valahogy be kell indítani a cselekmény kibántásába, azt pedig igazából megcsinálták.

Ha most valaki felcsapja az internetet, és rákeres a sorozatcímére vagy Kovács Patrícia nevére, tuti olyan cikkekkel találja magát szembe, ami Kovács Tamás kiválasztásával kapcsolatos. Nem véletlen, hogy ennyire meglovagolta a magyar pletyka rovat kettőjük „forgatáson kívüli” találkozását, mert a kémia nagyon működik kettőjüknél. Ténylegesen bele tudjuk magunkat élni a kínos és a romantikus helyzetekbe, mintha tényleg egy párról lenne szó. Teljesen jól alakítanak, sőt azt vettem észre, hogy minél inkább haladunk a cselekménnyel előrébb, annál inkább magukra és egymásra találnak. Nincs annyi feszengés, sokkal oldottabbak a jeleneteik, azaz egyedi kapcsolatukat a néző elhiszi.

Mindenképpen ki kell a hangsúlyozni a mellékszereplőket, mert olykor – ami valamilyen szinten negatívum – maradandóbbat tesznek le az asztalra, mint a fők. Elég csak megemlíteni a nővér férjét, akit Seress Zoltán formál meg. Elképesztően vicces szituációkat hoz ki Dobó Kata mellett, aki a felesége szerepében van jelen. Vagy hozhatnám még példaként a főhős szobatársát, Alex-et (Dóra Béla), aki a tipikus jellemével csal mosolyt a néző szájára – nyilván kell hozzá Betti is, az egyik kollégája a munkahelyéről.

Korhat-2.mp4_000011501

Anya, miért pucér a bácsi?
– Anyaaaa….?

Nem kérdéses, hogy a sztori azt az utat akarja feltérképezni, hogy milyen helyzeteket szülhet egy hasonló eset a valóéletben. Egy 24 éves srác, akinek nincs „értelmes állása” és diplomája (ők mondják!) miként állna helyt a pótapuka szerepébe, mennyire fogadja el a környezetük a kialakult felállást, illetve tudja-e később is azt a boldogságot nyújtani nőjének, mint a legelején? Már látni előre a történéseket, hiszen, ahogy azt a Tv2 elspoilerezi az egyik előzetesben, vissza fog térni az (valós) apuka, akit Kamarás Iván formál meg, és aki több éve lekoccolt szó nélkül Amerikába. Ezen felül, a mellékszálon is zajlanak a történések, mivel Eszter nővére, Julia eléggé gyermek-/családellenes, ám mivel már túl van a 41. évén is, várhatóan félreteszi sikeresnek tekinthető karrierjét, és beadja derekát a családalapításába.

Ha nincsenek nagy elvárásaink a Korhatáros szerelemmel kapcsolatban, akkor kellemesen fogunk csalódni. Rengeteg humort csempésztek az alapsztori mögé, amivel próbálják fogyaszthatóbbá tenni azoknál is, akik ellenzik az ekkora korkülönbségekre épülő kapcsolatokat. Nyilván lesznek ilyen nézők, nekik szánták Dobó Kata karakterét. A klisés szituációkkal jobb, ha megbarátkoztok, mert rengeteggel találkozhatok az első 2 részben. A többségénél próbálnak a már felemlegetett humor faktorra építkezni, mégis csak romantikus vígjátéksorozat a műfaja, ha jól dereng.

– Én mondtam, hogy ne dugd odvas fába!

Korhat-2.mp4_000025096

Tényleg nehéz rosszat írni a Contentlab legújabb produkciójáról, de egy valamivel mégis sikerült fejfájdítást okozniuk: az pedig a drónnal készült „nagytotálos” jelenetek. Megpróbáltam elmenni mellette szó nélkül, de nem ment. Kezdjük ott, hogy erőltetett budapesti látképeket láthattunk. (Vidéki lakosoknak Budapest-reklám.) Egyszer a Gellérthegy, másszor a Boráros tér volt a központjába, harmadszor pedig a pasi lak, amit amolyan Barátok Közt-ház mutogatós stílusban tártak elénk. (Tudjátok, amikor elölről látható a lakás teljes egészében nagylátószöggel felvéve.) Néha a helyszínnek, mármint az ilyen drónos felvételnek köze sem volt a következő jelent helyszínéhez. Ergo, műsoridő kitöltőként funkciónál, ha úgy tetszik. Ezzel még talán megbarátkoznék, de azzal már nem, hogy ezeknek a jeleneteknek a minősége hitvány lett. Vagy a szememmel van a probléma, vagy tényleg csak egy gyengébb minőségű drónfelvevőre futotta, mert olyan (olykor) életlen, homályos, fénytelen nagytotálok születtek, amiket nagyjából egy 50-100 ezer forintos gépből lehet kihozni. Ez pedig feltűnik, ha min. HD minőségben csekkolja valaki a sorozatot. Apróság, tudom, viszont az ilyenek is számítanak.

Mindezt leszámítva, azt kell írnom, hogy a Tv2 bátran ringbe küldheti a konkurencia ellen. Aki komálta a Válótársakat, azt ezt imádni fogja. Az eleje nehezen indult, de nagyjából az első 15 perc után magára találtak a történet. Onnantól pedig szállította a szórakoztatófaktort, amire hivatott. Véleményem szerint, simán bekönyvelhető a 2. évados berendelés neki, mert nagyon jó színészeket sikerült összecastingolniuk, és a rájuk írt karaktereknél se éreztem egyetlen esetben sem azt, hogy félrelőttek volna. A könnyed kikapcsolódás, valamint az esti romantikázás adott – korhatár nélkül! Tényleg sokat kellett várni a Tv2 legújabb fiktív sorozatára, de összességében leírható: megérte a várakozást!

Azért pedig külön pacsi jár a csatornának, hogy egy olyan timeslotban dobja képernyőre, ami eléggé elvetemült, hiszen szombatonként 21:30-tól láthatjuk a részeit, amikor az ember általában vagy készül az esti bulira, vagy valami ütős filmet nézne. Kíváncsi leszek, mennyire jön be Fischer Gáborék, a Tv2 Csoport programigazgatójának elképzelése ezzel kapcsolatban?!

This entry has a rating of 4.5

free web stats