America’s Toughest Jobs – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2008 August 26, 22:03-kor a(z) 2008/09 sorozatai,Pilot,reality témába.

És végre elkezdődött a 2008/09-es szezon is emberek! Hivatalosan tezem hozzá, merthogy az igazi sorozatokra még várni kell pár napot szokás szerint. A tradícióhoz híven az idei szezont is egy realitynyitotta meg, ami jelen esetben az NBC újonca az America’s Toughest Jobs.

Reality, vagy inkább doku-reality lévén nem kell nagy eresztésre számítani, meg hát még bőven a szezon elején vagyunk, de azért ez mégis csak igen gyengére sikerült. A készítők közt olyan neveket találunk, mint Thom Beers, Gail Berman, Lloyd Braun vagy Jeff Conroy. Az igazi sorozatguruknak gondolom nem sokat mondó nevek, de ha azt mondom, hogy nekik köszönhető többek közt az Iceroad Tucker, a Deadliest Catch, a Verminators vagy éppenséggel az After the Catch. A maga nemében egytől-egyig nagy produkciók.

Ezt látva cseppet sem lepődik meg az ember, ha a WGA sztrájk alatt a nagy csatornák, lásd NBC a reality front felé kacsingattak. Magyarán, aki kapja marja alapon bezsákolták a legnagyobb neveket, azt összeeresztették őket. Ebből az érdekes kollaborációból született az America’s Toughest Jobs is, ami csak első nekifutásra egyedi. Ugyanis az egész produkció olyan, mint egy collection edition, amit a producerek eddigi munkáiból állítottak össze. Semmi egyediség, csak random módra, részről-részre egy sikeres reality átírat. Kell ez nekünk?

Az első részben egy az egyben a Deadliest Catch lett rebootolva némi versenyszellemben. A forma nevesen egyszerű, adott két csapat, akiknek gályázni kell izomból, majd kiválasztani a két leggyengébbet. Azoknak meg küzdeni a bennmaradásért, hogy a következő részben új melóban bizonyíthassanak. Eredeti mi?

Engem viszont mégsem ez az összecsapott váz idegesített, hanem az agyon scriptelt, hatásvadász jelenetek. Ezt az alkotóknak olyan szinten sikerült a csúcsra emelni, hogy párszor megfordult a fejemben az azonnali cancel. Egyszerűen virít, hogy a csaj totál nem volt életveszélyben, meg az a bedobom a bóját a faszi fejénél jelenet, hát aprón volt fake. A lassításon egy az egyben látszik, hogy tervben volt. És ez csak két szaros példa asok közül. Emellett maga a körítés is igen csak csapnivaló. A kamera beállítások totál DC mintára vannak, sőt a Green Horne szerintem szerepelt is az egyik évadban. Ezek az olcsó Google Map effektek meg inkább szánalmasak, mint sem látványosak.

Összességében tehát az America’s Toughtest Jobs nem több mint egy harmatgyenge doku-reality klón némi versengéssel megspékelve. Egyszerűen hiányzik belőle a pénz, meg a kreatív gondolkodás. A rengeteg szánalmas dolgot meg ne is említsük. A biztosítékot nálam a rész végi kiírás és a következő rész előzetese csapta ki. Egyszerűen nevetséges! Aki tényleg jó doku-realityt kar nézni, az válassza a Discovery Channel vagy a History Channelt azt csókolom. Részemről ennyi volt a reality, bár lehet, pár rész múlva még visszatérek rá, ha addig felkerül az iPodomra, amit erősen kétlek.

This entry has a rating of 0.5

free web stats