2018-as midseason műsorrend: hétfő

 
Beküldte: Kanyecc 2018 February 11, 15:15-kor a(z) Hírek témába.

Körkép: Hétfő | Kedd | Szerda | Csütörtök | Péntek | Szombat | Vasárnap

Cikksorozatot indítok. Az elmúlt években az őszi szezonnyitány előtt mindig beszámoltunk arról, hogy a különböző csatornák miként alakítják a műsorrendjüket. Most arra gondoltam, megtöröm a hagyományokat és megmutatom azt is, hogy midseasonban mit módosítottak az őszhöz képest, illetve adok egy körképet arról is, hogy melyik csatorna, milyen tendenciát követ a nézettségszerző hadjárata során.

A hétfőről két dolgot le lehet szögezni az elmúlt 5 év mintáját megfigyelve: (1) a CBS próbálja itt tartani az egyik szitkom blokkját, amit olykor reality-vel próbál helyretenni; (2) a tehetségkutatók egyik kedvelt napja.

20 órás blokkba az ABC hozza a megszokott reality kínálatát. Míg ősszel a Dancing with the Stars-szal próbáltam megkaparintani a 18-49 éveseket, addig tavasszal a The Bachelor-rel és az átvett American Idol-lal teszi ugyanezt. Sokak szerint őrült ötlet volt a Fox-tól átvenni az énekes-tehetségkutatót, azonban, ha kellőképp meg tudja reformálni a szerkezetét, akkor simán sikerre viheti, mert anno nagyon szerették. A Kevin Can Wait és a Man with a Plan a CBS oldaláról indítja be a szitkom napjukat, amire az NBC-nek a The Voice a válasza. Kétségtelenül ő timeslot nyertes. Az őszi hétfői epizódjaival átlagosan 10.1 milliónyi össznézőt ültettek le, illetve 2.11-es demót hoztak a célközönségben. A Fox és a The CW tartja magát az őszi elképzelésükhöz.

A 21 órás blokkban az ABC-nél és az NBC-nél nincs változás, hiszen 2 órás a reality blokkja. A CBS folytatja a szitkom adagolást. Az egyik alanya a Superior Donuts, melyet ősszel kiegészítettek 21 részesre. Nézettsége átlag alatti, a döntésben az értelmet nem látom. A másik a Living Biblicaly lesz, aminek fel kell kötnie a gatyát, ugyanis a Fox egy jónak tűnő orvosos drámát hoz ellene a The Resident személyében. A The CW a szokásos iZombie debüttel frissít a kínálatán.

22 óra után már annyira nem evidens a helyzet. Nyilván az ABC-s The Good Doctor remek, de véleményem szerint csak addig lesz a csatornáé a blokk, míg le nem köszönöm. A The Crossingban nem látok ennyi erőt, ahogy az NBC-s Good Girls-ben sem – még ha viccesnek is tűnik. A CBS-nél a Scorpion-t az Elementary 6. évadja váltja, ami várhatóan közel azonos számokat hoz majd.

Ha konklúziót akartok levonni, akkor 20 és 22 óra közötti sávot az NBC abszolút nyeri a The Voice-szal, míg az azt követőt az ABC a The Good Doctor-ral. Viszont, amint az leköszön utóbbi blokk kiadó lesz, és várhatóan a CBS csap le rá.

A hétfői leosztás az alábbi:

20:00-tól:
Big Brother – 20. évad / Kevin Can Wait – 2. évad (CBS)
The Voice – 14. évad (NBC)
The Bachelor – 22. évad / AMERICAN IDOL – 16. évad (ABC) márc. 11-től
Lucifer – 3. évad (Fox)
DC’s Legends of Tomorrow – 3. évad / Supergirl (3. évad) (The CW) ápr. 16-tól

20:30-tól:
Man with a Plan – 2. évad (CBS)

21:00-tól:
Superior Donuts – 2. évad (CBS)
THE RESIDENT – 1. évad (Fox)
iZombie – 4. évad (The CW)

21:30-tól:
LIVING BIBLICALY – 1. évad (CBS)

22:00-tól:
Scorpion – 4. évad / Elementary – 6. évad (CBS) ápr. 30-tól
GOOD GIRLS – 1. évad (NBC)
THE GOOD DOCTOR – 1. évad / THE CROSSING – 1. évad (ABC) ápr. 2-től


free web stats