Two-A-Days 1.01 – Kicking It Off

 
Beküldte: tess 2006 August 30, 19:54-kor a(z) Pilot témába.

twoadays_101.jpg
Az MTV ismét maradandót alkotott a Two-A-Days személyében. A zenecsatorna most egy Alabama-i kisváros Hoover focicsapatának a mindennapjait vitte a képernyőre egészen szép megoldásokkal. Na de ne szaladjunk ennyire előre!
A szereplők a tipikus amerikai állom megtestesítői. Egytől egyig híresek és gazdagok, no meg persze a Hoover High School foci csapatának a tagjai. A doku reality 5 játékos és az edző szemszögéből mutatja be a bajnokságot és a hozzá tartozó eseményeket. Lesznek itt partyk, no meg pomponos lányok kilóra éás persze egy rakat durvulás. A kissé nyálas bevezetőtőtl eltekintve a sorozat végig pörög. Ezt természetesen a kitűnő zenei választásnak és a pergő kameramozgásoknak köszönheti. A sorozat érdekessége, hogy elég sokszor használnak benne kézi kamerát, ami még hitelessebbé teszi a történetet. Holott a hitelesség enyhén megkérdőjelezhető. Gondolok itt a brutális felhajtásra, amiben szerintem az MTV keze is elég rendesen benne van. A másik nem elhanyagolható tény pedig a játéknap hitelessége. A Hoover vesztes állásból fordít és csak egy hajszállal nyer. Már már a Fridayy Night Lights epikus végkifejletét idézi, vagy még sem!?
Egy biztos, hogy a sorozat kegyetlen mód össze van rakva stílus terén. Akár hogy is töröm a fejem hasonló megoldással eddig egyetlen tv társaság sem próbálkozott, szóval az MTV-nek megint bejött. A jövőt illetően a sorozat tuti lemegy elejétől a végéig, de szerintem már most borítékolható a folytatás is. Ha egy The Hills megkapta a 2. évadot, akkor egy focibuzi sorozat meg pláne!

Értékelés terén viszont elég kemény problémákkal kerülünk szembe, hisz ez csak egy reality, abból is az a fajta, aminek a felét előre megírják, szóval piszok nehéz értékelni. Megérzésem szerint itt sem a történetet és a drámaiságot kell figyelembe venni, hanem a stílust és a tálalást, amiből viszont az MTV kegyetlen jó. Szóval mit nekem elfogultság!?

This entry has a rating of 3.5

free web stats