12 éve a pályán… de mostanság csak csökkentett üzemmódban

 
Beküldte: Kanyecc 2018 May 27, 11:48-kor a(z) Elvagyunk témába.

Milyen már, hogy nincsen születésnapi bejegyzésünk?

Na jó, ez csak részben igaz, mert mint a fentebbi Facebook bejegyzés is bizonyítja, azért egy „Mi jár a fejedben” kiírással megemlékeztünk a becses dátumról. Akkor ígéretet tettem, hogy mindenképpen fogok pár gondolatot írni a blogra, és mivel szavatartó embernek tartom magam, ezt pótolnám 3 hét elteltével.

Talán a legfontosabb kérdés, ami mindenkit foglalkoztat: Hogy mizus velünk?

Az szerintem sokatoknak feltűnt, hogy már nem olyan mennyiségben kerülnek ki anyagok a blogra. Beléptünk a nagybetűs élet sűrűjébe, minden szerkesztőtársamat beszippant a munkás élet, ami nem probléma, mert, ha az ember szereti csinálni azt, amiből pénze is van, az a boldog élet egyik titka. Aztán ott van az a fura tény is, hogy öregszünk. Míg 10 évvel ezelőtt mérhetetlen mennyiségű energiánk és szabadidőnk volt (munka mellett is!) mindenre, mostanra elkezdett beszipolyozni minket a felgyorsult világ. (Gyorsabb lett, ugye?)

Magam nevében tudok csak nyilatkozni, amit megtennék most:

Nézek sorozatok?
– Természetesen igen, próbálok napi 2-3 epizódot magaménak tudni lefekvésig.
Olvasol sorozatos híreket?
– Igen, de már koránt sem akkora mennyiségben, mint hajdanán. Az amerikai részleggel teljes-egészében képben vagyok; a brit, a kanadai, az ausztrál és a többi országé már ki tudna fogni rajtam. Valljuk be, rohadt sok sorozatot gyártanak mostanság. Embertelen ez a szám és mióta a gasztro vonal is hozzácsapódott a kedvenceim közé, csak tovább növekedett a számuk.
Szeretnél a régi kerékvágásba visszamenni?
– Hogy a francba nem! …de ez így 3x. évesen már nem egyszerű.

Félre ne értsetek, nem panaszkodni akarok, mert távol áll tőlem, helyette inkább csak szavakba öntöm gondolataim, hogy mi is van velem.

A sorozatfüggőségünk jelen van. Oly annyira, hogy már 4TB-os winchesterekre tároljuk a legjobbakat legalább 720p-s minőségben. Haladunk a korral, de azért akad jó néhány 1080p-s őrület is a gasztro világból – amit a mai napig nem értek, de ezek kincsek leszek több év múlva. Tavaly nyáron kezdtem el nyitni a reality részleg ezen vonala felé, azóta pedig 1TB-nyi anyaggal büszkélkedhetek. Jó, helyette nézhetnék értelmesebb sorozatokat, de az idő múlásával változnak a szokások. Anno a rock zenének éltem, manapság pedig már mindenevő vagyok. Öregszem, nincs mese. A szokásaim pedig változnak, viszont ez így van jól.

Természetesen a további célom, hogy kicsit felfrissítsem a blogot, amivel újra a régi szellemében tud tovább pörögni. Munka és élet mellett ez egy nehéz feladat, de majd kevesebbet alszom. Az Upfronts-ról sem feledkeztünk el. Gurutube-on az összes újonc előzetes fellelhető, hamarosan pedig mindegyikhez készül adatlap, mert az se hiányozzon. Rengeteg kritikát halmoztam fel fejben, amikről kéne írnom – ilyenekkel is számolhattok.

Én csak ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a kitartását, hiszen látni, hogy cikkhiány idején is azért ezreket ide tudunk csábítani „hátha írtak valamit” alapon. Tehát köszönjük! 13. születésnapi bejegyzésben pedig már remélem arról írok, hogy sok mindent sikerült megvalósítanom a fentebb írtakból.


free web stats