Délutáni előzetes: Hidden/Craith

 
Beküldte: Kanyecc 2018 May 27, 14:44-kor a(z) Brit régió,videó témába.

Mutatnék egy brit sorozatot, ami igazából walesi, de nálam egy helyre sorolandó a kettő. A Hidden-ről (Craith) volna szó, ami valljuk be egy populáris cím. Szinte minden második esztendőben fellelhető valamelyik részleg kínálatában. Ettől kicsit vonatkoztassunk el. A készítők között Mark Andrew és Ed Talfan nevét jegyzik – akikhez kapcsolódik a kvázi előd is, a Hinterland, amiből 3 évad született 2013 és 2016 között. Stílusban hasonlót képzeljetek magatok elé, csak a környezet vánszorog át Walesbe, aminek lesz egy nagyon jóféle egyedi atmoszférája: zöld környezet, nyomott hangulat – tudjátok, amivel ilyenkor lehet operálni.

A történet középpontjában: egy nyomozónő áll, aki szülővárosába visszaköltözve ügyet kap, amikor a városka melletti folyóban egy fiatal nő holttestére bukkannak. Eredetileg apja ápolása miatt tért volna vissza, viszont az ügy mélyebb és összetettebb, mint az az elején bárki gondolná. A sok környékbeli eltűnésnek hirtelen alapot ad a gyilkosság. A szereplők sorában: Rhodri Meilir, Gwyneth Keyworth és Sian Resse-Williams.

Az eredeti premierje már január 7-én megvolt, azonba a britek most vásárolták meg, így nincs senki átkésve. A S4C adott otthont neki, míg most a BBC Four és a BBC One Wales fog. 8 epizóddal számoljatok!free web stats