Mit néztek mostanság?

 
Beküldte: Kanyecc 2018 June 2, 16:29-kor a(z) Elvagyunk témába.

Nyár elejei kötelező bejegyzésnek is felfogható a címben írt kérdés, hiszen ilyenkor mindenki félreteszi a lemaradását és belekezd olyan sorozatokba is, amiket évközben lehet, hogy mellőzne a palettából. Holott mindig van mit nézni, olyan elmaradással büszkélkedem, hogyha a végére érek se érek a végére, mert lehetetlen. Ilyenkor mindig tudni kell mérlegelni, ha pedig ez valami okból kifolyólag kivitelezhetetlen, akkor fel kell tenni a havernak a kérdést:

Te milyen sorozatokat nézel? Mit akarsz nyáron letudni? Mi az, aminek adtál esélyt, aztán ment a levesbe inkább?

Al-Brown-Dishing-up-Australia-2-1440x720

Lassan egy esztendeje beleszerelmesedtem a gasztro-reality-kbe. Tudom, nem vagyok normális, mert elveszem sok olyan ötlet elöl az időt, amit a nép: nap mint nap szapul/imád/beszéltet. Van az úgy, hogy nem kell mindig a vízzel sodródni. Sok olyan sorozattal találkoztam, ami után egyáltalán nem bántam meg a belefektetett idő mértékét. Had soroljak fel párat:

  • The Ultimate Braii Master: Egész Afrikát átszelő gasztro-verseny reality, ahol a versenyzőknek szabadtűzön kell olyan ételeket elkészíteniük, amiket megállják a helyüket egy nívósabb étterem étlapján is. A kihívások mellett a tagok megismerik a kontinens élő- és ízvilágát, valamint olyan látványosságait, ahova egy életben egyszer mindenképpen el kell látogatni. A képi világát számtalanszor dicsértem. (Kritikám róla.)
  • The Great Food Truck Race: Avagy A nagy büfékocsi-verseny hazai címen. Évadról évadra változik a sorozat koncepciója, de ami a lényege, hogy a versenyzők (általában 3 fős csapatok), egy büfékocsival vágnak neki Amerikának, ahol egy adott koszpénzből kell kitermelniük a bevételüket. Minden részben kiesik az a csapat, amely a legkevesebbet gyűjti össze.
  • Dishing Up Australia with Al Brown: Kevés olyan hely van, amiről alig tudok valamit, azonban Ausztrália közéjük tartozik. Al Brown, hazájában híres chef azon van, hogy elkalauzoljon minket a kontinens gasztro-világába. Stílusa számomra idegen volt az elején, mert semmi komolyságot nem sugároz ki, aztán rádöbbentem, hogy ő ilyen és azután már tudtam azonosulni. Végeredményben pedig lekötött nettó 9 órában.
  • Ide süss!: A Viasat3 kétszer is megpróbálkozott a lehetetlennel. A britek legendásnak tekinthető cukrász realityjét magyar módra tálalták. És tudjátok mit? Amennyire nem tetszett az elején, annyire megtetszett a végére.
  • The Taste of Cooking: A végére tartogattam a legjavát. A holland gasztro műsor mindössze félórás, azonban, amit Angelique Schmeink művel az alapanyagokkal, az mesés. Mindegyik részt követően korgásnak indult a hasam. Nem számít, hogy milyen hozzávalókat használ, mert azokat is eladja nekem, amiket zsigerből utálok. Ha van időtök, pillantsatok bele.

Nah, de most valójában nem azt akartam leírni, hogy milyen gasztro-műsorokat kell megnéznetek, ha nagyon nem találnátok semmit, hanem, hogy mit néztem az elmúlt időszakban.

vlcsnap-00004_1

Pótlásokba kezdtem. Olvasom, hogy a Fear the Walking Dead mennyire lenyomta az anyasorozatot történetileg, és ez annyira beindított ez a puszta tény, hogy a 2. évadnál feledésmerült folytatását előkaptam, hogy szintre hozzam magam. Aztán ott van az AMC-s The Terror, ami annyira fasza képi világgal rendelkezik (hamar megvesznek ilyen havas dolgokkal), hogy hiába akarnám már látni a fináléját, kétnaponta nézek egy-egy epizódot, hogy beérjen minden perce. Néha előfordulnak csúszások, de elvileg jövő hétvégére végzem vele, aztán olvashatjátok is a gondolataimat róla. Terítéken van még a Modern Family és a The Middle éppen aktuális etapja, csakhogy komédiáról is szó essen, valamint újdonságként belefogtam a The Rain-be, ha már a Netflix zöld utat adott.

Ez a TOP5, ami az elmúlt hetekben a legnagyobb odafigyelést kapta részemről, de nyilván nézek mást is, csak azok nem említésre méltóak. Nosztalgia gyanánt ott a Boston Legal és a That’s 70s Show, amiket újrakezdtem, mert nálam a nyári újradarálás egyik alappillérei, ahogy a The Wire is, amibe majd nyár közepével szeretnék sokadjára belefogni.

Vannak elképzelések dögivel, és mint láthattátok, érkeznek a következő napokban is újdonságok. Nyilván előlük se szabad elzárkózni.

De most feltenném a kérdést ismét, hogy mit fogtok nézni júniusban? Mik azok az ötletek, amik a TOP5-ben vannak. Nem kell nekem olyan listát írni, ami megvalósíthatatlan, csak az érdekelne, hogy mi az, amire mindenképp időt akartok szentelni és reális is a kivitelezése a darálásának!

Ezúton kívánnék mindenkinek hozzá sok sikert! Felnőtt élet nem mindig ad rá elég lehetőséget.


free web stats