Nyáron se maradunk sorozatos VOX-különszám nélkül

 
Beküldte: Kanyecc 2018 June 25, 20:31-kor a(z) Magazinok témába.

A hazai mozifilmes tematikájú VOX magazin tavaly meglátta a lehetőséget, és úgy gondolt, van értelme piacra dobni egy tévésorozatokkal foglalkozó különszámot. Gondolom, az eladott példányszám elengedő visszaigazolás volt arra nézve, hogy érdemes a két-háromhavonta előállni egy-egy különszámmal, hiszen manapság a sorozatok is tudnak olyan minőséget nyújtani, mint a filmek. Sőt, néha jobb történeteket kapunk, csak győzzük kivárni.

Az újságszerkesztői első sorban a hangzatos címekkel vonzzák be közönségüket, de azért szerencsére foglalkoznak olyan ötletekkel is, amik kevésbé ismertek (pl.: Yellowstone, Maniac) a hazai függők körében. Talán pontosan ezért történhetett meg az is, hogy a nyári számuk címlapjára a Trónok harca került, ami majdcsak egy hónap múlva tér vissza utolsó évadjával a képernyőre. Hangzatos címekről beszéltem, ide sorolnám a Westworld-öt, a kritikusok imádta android sztorit; vagy A szolgalány meséjének 2. évadját, hiszen olyan emlékezetes elsőt tudhatunk magunk mögött, hogy lebilincselésből nincs hiányunk, ahogy sokkolásból sem.

A szerkesztőség palettájába mindössze egyetlen országos tévés sorozat került be, a Young Sheldon, a The Big Bang Theory spinoff-ja, ami az HBO Go-n már csekkolható szinkronnal. (Az év újonca lett Amerikában, felnőtt egyből a feladatra, hogy az anyasorozatot váltsa a jövőben.) A többi produkció csak is kábelen és stream szolgáltatásban elérhető. Ez is azt mondatja, hogy a jó dolgok már csak tényleg ott készülnek.

Kapunk egy összefoglaló írást is, ahol Ryan Murphy-t veszik górcső alá 4 oldalon keresztül, illetve munkásságát. Ezen felül ajánlanak 10 szitkomot az elmúlt 10 évből, amik mindenképpen megérnek egy misét. Jó látni, hogy a Modern Family-t és a Parks & Recreation-t se hagyták le róla, két személyes kedvencemet.

Június 20-tól már kereshetitek az újságárusoknál. 777Ft-ot simán megér a különszám. Most óriásposzter formájában: Westworld-öt, Luke Cage-et, The Big Bang Theory-t és 13 Reasons Why-t kapunk – azaz továbbra sincs szponzorált magyar plakát a pakkban, de remélem egyszer valamelyik tévécsatorna bevállalja, mert baromijó lenne visszalátni akár egy Korhatáros szerelmet is a falon. Nem véletlenül kapott a magyar plakát részleg külön szekciót a blogon. Nincs más hátra, mint megmutatni a szám borítását, illetve idézném Szöllőskei Gábort:

„Két vb meccs között és félidőkben is remekül olvasható. :)”

VOX_2018-03


free web stats