A Showtime berendelte a Halo-sorozatot

 
Beküldte: Kanyecc 2018 June 29, 10:14-kor a(z) Hírek témába.

Immáron hivatalos a hír, miszerint a Showtime zöld utat adott a Halo-sorozatnak. 10 részt kapunk, amit legkorábban 2019-ben tálalhatnak elénk. Jó munkához idő kell, a jobb whiskyk is évekig érlelődnek, mire ízük páratlan nem lesz.

Itt sincs másképpen, ugyanis a pilotszkript státuszra 2013 májusában került bekérésre. A Microsoft által akkor a projekt háttérében, de sok infót nem osztottak meg, csak annyit, hogy várható a közeljövőben egy élőszereplős átdolgozás, ami nem a filmes részleget érintené, hanem a tévést. Meg is indult a találgatás, hogy a netalántán Xbox-exkluzívnak szánják, mégis csak a játékkal is hasonló a helyzet. A döntésnek sokan örültünk, ám egy év elteltével valami mással drukkoltak elő, egy digitális sorozattal, a Halo: Nightfall-lal, mely arra hivatott, hogy az akkor megjelenő új Halo-játékot történetét vezesse fel. Onnantól kezdve viszont síri csend borította a projektet. (Nagyjából ugyanez a helyzet egy másik projekttel is, A setét torony tévés változatával. – csak úgy eszebe jutott, mert azt is nézném már kilóra.)

maxresdefault

Mostanra viszont kezd felszállni a köd, ami a projektet borította. Tudjuk, hogy Steven Spielberg megmaradt exec. producernek. Az is tiszta, hogy Rupert Wyatt felel a rendezésért, aki korábban a The Exorcist-ben, mint producer működött közre. Szkriptírónk és egyben showrunner-ünk Kyle Killen lett, aki négyéves kihagyást követően tér vissza a tévézésbe. A Mind Games, az Awake és a Lone Star is nevéhez kapcsolható. A gyártásáért Steven Spielberg-féle Amblin TV és a Microsoft-tól a 343 Industries stúdiók lesznek a felelősei.

Egyelőre még Címnélküli Halo-projektként emlegetik az interneten, ami azt sejteti, hogy lehet kapni fog valamiféle alcímet a sorozat. Ergo, nem érik be annyival, hogy Halo. A történet a 26. században játszódik, fókuszában az emberek és az idegenek közötti háború lesz. Természetesen ügyelnek a karakterközpontúságra is.

Végére pedig másolnék egy bíztató idézetszösszenetet, amit David Nevins, a Showtime feje mondott a projekttel kapcsolatban:

„HALO is our most ambitious series ever, and we expect audiences who have been anticipating it for years to be thoroughly rewarded. In the history of television, there simply has never been enough great science fiction. Kyle Killen’s scripts are thrilling, expansive and provocative, Rupert Wyatt is a wonderful, world-building director, and their vision of HALO will enthrall fans of the game while also drawing the uninitiated into a world of complex characters that populate this unique universe.”


free web stats