Kaszát kapott a The Big Bang Theory

 
Beküldte: Kanyecc 2018 August 23, 14:00-kor a(z) Hírek témába.

Upfront ideje alatt talán senki sem gondolta volna, hogy ilyen döntés születik az őszi idénynyitás előtt. A CBS hivatalosan is bejelentette: a The Big Bang Theory 12. évadja lesz az utolsó – nem fog visszatérni a show a 2019/20-as szezonban, az már könyvelt tény. Hullajtsunk néhány könnycseppet vagy bólogassunk elégedetten?

Noha eltér a közönség véleménye a sorozat jelenlegi minőséget illetően, azzal talán mindenki egyet tud érteni, hogy a kezdetekben mindig szerethetőbb karaktereket kell tálalni, hogy megfogják a nézőket. Ilyenkor van annak is nagy divatja, hogy két főszereplőt, akik között viszonylag nagy a jellemhézag összeboronáljanak, összehozzanak. Az elmúlt etapok során a karakterek többsége sok változáson esett át, formálták az írók őket, hogy kicsit megbotránkoztassák a rajongókat vagy még inkább szívbe lopóssá tegyék őket. Erre szükség van, hiszen a beszéltetés is egyfajta reklám. Nyilván rizikós a játszma ilyenkor, mert ki is ábrándulhatunk kedvencünkből, aki miatt néztük csak, ami a kaszát is eredményezheti, illetve a nézőszám vesztést.

Na, csak arra akarok kilyukadni, hogyha csökkent is az évek teltével a nézőszám, még mindig a CBS legnézettebb sorozatáról beszélünk mind összességében, mind a komédia műfajában. A 2017/18-as szezonban 14 milliós átlagot tett le az asztalra a teljes lakosság körében, ami 24 részre levetítve szép teljesítmény 2018-as viszonylatban. Célközönségben is parádézott a 2.74-es demójával.

A csatornának és a stúdiónak végülis nem sikerült megegyezni. Azért kíváncsi lennék, hogy mi által úszott el az a bizonyos “közös nevező”. Valószínűleg a költségek elrugaszkodása volt a fő ok, hiszen a szereplők bére már olyan magasságokban jár, ami megkérdőjelezi, hogy folyik-e be még akkora profit, hogy ezt megérje bevállalni. A másik ok, hogy a főszereplők többségére egy hosszabb pihenés is ráférne, még is csak egy évtizede bújnak ugyanazon karakter bőrébe, ami idővel totál monotonná tud válni – ha pedig nincs kellő inspiráció (azaz money), akkor ennyi idő után simán jöhet a visszautasítás.

A lényeg, hogy a szeptemberben érkező 12. évad teljes lesz. Kap a sorozat méltó lezárast. És ne feledjük el, hogy az utód már köztünk a Young Sheldon személyében.


free web stats