6. évaddal véget ér a Vikings, de ne búslakodjunk, mert van jövőkép!

 
Beküldte: Kanyecc 2019 January 6, 14:51-kor a(z) Hírek témába.

A History Channel döntött, elkaszálta a Vikings-et. Emésszük a hírt, addig folytatnám a tényekkel.

Odakinn az 5. évad második fele van terítéken. Január 30-án fog évadfinálézni. Aggodalomra semmi ok, hiszen zsebben van még egy 20 részes 6. szezon, amelynek premierjét várhatóan az év utolsó felében kapjuk meg, zárását pedig 2020-ban, de nincs semmi kőbe vésve, csak az előzőekre alapozva gondolkodtam hangosan. Az viszont tény, hogy 20 epizód adott, tehát könyvelhető, hogy szép kerektörténetté érik be a zárása, nem csak el lesz vágva a sztori valahol, aztán sopánkodjunk, hogy miért csak ennyi lett.

Az okokat lehetne szépen sorolgatni, de azzal szerintem mindenki egyetért, hogy szép életpályát futott a csatorna történelmi témára épülő elképzelése, és időközben a History zászlóshajójává nőtte ki magát. Nézettségileg viszont megfáradt. Rengeteg konkurencia érkezett, az etapon belül is érezhető a tarthatatlan versenyhelyzet, hiszen míg az 5×01 2017. november végén 2.173 millióval nyitott, addig a midseason premierje nagyjából 1 év késéssel már csak 1.938 milliót hozott, míg a legutóbbi része már csak 1.634 milliót. Ennyire kevesen még sose nézték! Házon belül persze No.1, hiszen a Kingfallés a kaszált Six mögötte zárt, de a 2 millió feletti nézőszám lassan elérhetetlen számára is, így lépni kellett.

A csatorna persze tárgyalásokat kezdeményezett már a gyártóval, illetve a készítőkkel egy lehetséges spinoff-ról, mert csak nem kellene kiirtani az érát, amivel a History feltette magát a minőségi sorozatgyártás térképére. Egyelőre nem tudni semmi konkrétat, milyen utón érkezne a testvérszéria, az viszont könyvelhető, hogy lesz és ugyanúgy az MGM lesz a felelős a gyártásáért.

Idehaza az 5. évad az RTL Spike műsorára érkezik január 23-diki starttal, nem is vagyunk annyira elmaradva az amerikai sugárzástól – legalábbis egy etapnyi nem tekinthető vészesnek a mai viszonylatban.


free web stats