Private Practice – 1.04 – In Which Addison Has a Very Casual Get Together

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 30, 22:22-kor a(z) Private Practice témába.


Premier: 2007/10/17
Írta: Andrea Newman
Rendezte: Arvin Brown

Addison party-t csinálna a kollégákkal otthonában, azonban valamiért mindenki elfelejt visszajelezni neki, amitől kiakad. Ezt az állapotát tovább tetőzi egy titok, melynek gondolatára Dell vezeti rá. Violet jól megvan mindaddig, míg fel nem bukkan Naomi-nál Cammi-t, ex-pasijának jelenlegi nője. Cooper egy tinédzsert kezel, akinek látszólag semmi baja, viszont elcsavarta a fejét az a bizonyos „vakszerelem”…

Megjegyzés: Esélylatolgatásokkal hagyjunk fel. Megkapta a második évadjára szóló berendelését, ami napról napra egyre közelebb. Ezzel a tudattal próbálom magammal megértetni a felállást. Oké a PP-ben van valami, ami mindenképpen odaültet a képernyő elé. Mivel nem vagyok Grey’s Anatomy-rajongó, sőt az első évad harmadik részét sem tudtam végig nézni, így nehezen keresném – találomra – a titoknyitját benne. Magamra vagyok utalva. Szerencsére nem adtam neki kaszát, inkább folytattam, mint az oly sokszor szoktam. Meglepetésemre, nem vettek vissza a szerelmi mércéből, de a viccesebb megmozdulásokat jelenesettben: tudtam értékelni.

Ilyen volt Addison bulija, amire senki nem jelezte az ottlétét. Kicsit kínos lehet. Vannak a munkatársak, akik a téma hallatán mindig más irányba terelik a szót, ezzel kibújva az egyenes válaszadás alól. Az elején roppantul mókása sikerültek, ezek a jelenetek, de amikor változott a felállás, azaz vérre ment az egész, akkor szalad el a szekér alóluk. Turner mellékszála, valamelyest helyre rakta a dolgokat, mert tényleg sikerült egy egyedi esetet kifognia. – erre a megjegyzésre később – azaz lejjebb – visszatérek.

Számomra az epizód legnagyobb jelenete az volt, amikor Violet és Copper meglátta Cammi-t feltűnni Naomi irodájában. Utóbbi, úgy a mendő anyukáknak nyújt vigaszt, valamint több száz dollár ellenében esélyt egy olyan terhességre, melynek kihordása minimális %-k mellett sikerül. Reális viszonyítási alapot nem tudok mondani, viszont Violet-nek beleültetik a bogarat a fülébe és kíváncsisága határtalan lesz, de emellé társul a megtartoztatása, ami a „jobb tudatlanság” összképében nyilvánul ki. Persze mi sejtjük, hogy ez csak egy állapot.

Szerelmi szálak ide vagy oda. Most a készítők megleptek bennünket egy igen egyedik esettel. (Fenti gondolatmenetet folytatnám.) Nem furcsa nektek valami? Ebbe a magánklinikába csak olyan betegek járnak, akik nem éppen hétköznapi problémák megoldását „keresik”! …de nem? Komolyan, egy influenzás beteget nem kezeltek vagy szénanáthában szenvedőt. Mindig valami extrém jön a képbe, melynek megoldásaira az orvosi lexikonok apróbetűs bekezdéseinél lehet jobbik esettben megtalálni. Vannak ennél egyedibb esetek, mint a most következő! Pete-nek egy ájulásos öregembert kell megmentenie, míg Coopernek a vakszerelem ellen kell hadjáratot indítania. Reménytelen felállások, de egyszer a megoldás orvosolva lesz. Ahogyan Dell nőgyógyászati tehetsége.

Az előző epizódnál fényévekkel jobb. Volt benne buzgóság, szerelem és nem utolsó sorban humor, ami nagyon feldobta nálam az összképet. Innentől a sorozat már csak padlót foghat. Folytatni folytatom, már csak a csajok miatt, hiszen ez valójában egy Született feleségek magánpraxisa. Örült hasonlat, de a Született nyomozók után nem annyira.

This entry has a rating of 2

free web stats