Private Practice – 1.05 – In Which Addison Finds a Showerhead

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 30, 23:49-kor a(z) Private Practice témába.


Premier: 2007/10/24
Írta: Marti Noxon, Shonda Rhimes
Rendezte: Julie Anne Robinson

Addison nem bírja kiverni a fejéből Pete-et. Állandóan vele álmodik, melyet pletykás barátnőinek is kikotyog. Maya azzal keresi fel, hogy feltehetően nemi betegséget kapott el. Nem tudja mitévő legyen, hiszen az orvosi titoktartás köti, de még is csak Naomi lányáról van szó. Cooper már-már lendületbe volna Violet-nél, azonban felbukkan Alan, aki teljesen elcsavarja fejét. Dell belevág a nőgyógyászatba, azonban koránt sem úgy működik minden, ahogyan azt a próbák során véghezvitte…

Megjegyzés: Eljutottam az évad feléig. Példát statuálok. Amolyan „kényszerdarálásnak” vetettem alá magam. Most hallasz először róla? Nálam megszokott dolog. Akkor szoktam beiktatni, amikor kíváncsi vagyok egy adott sorozatra, viszont az elején a színvonal az elvárásaink/elvárasaim alatt teljesít. Szerencsére félúton, mintha kezdene magára találni, ami jócskán ráfér. Mindegyik főszereplő nagyon bejön, inkább a történettel volnának gondjaim és azzal a bizonyos: „már megint kaptunk egy-két különleges esetet” felállással, ami teljesmértékben áthatja az egész történetét.

Most vettem észre, hogy minden epizódnak van valami mondani valója. (Tapsot nekem!:) Noha megszokott sémáról lenne szó, tehát gondolnom kellett volna rá már a kezdetekben. Aki látta, annak hamar leeshet az egész, hiszen a szex került középpontban. Elsőként Addison álmaival kezdődött minden, amelyben ott volt álmai pasija, azaz Pete, akivel csak nem akarja olyan könnyedén újra összeszűrni a levet. Kár, pedig nagyon élvezném a felállást.

Másodjára Maya barátnőjének a lehetséges nemi betegsége, amit magára kellett vállalnia. Ismételten a szex, hiszen ilyen betegség csak védekezés hiánya mellett léphet fel. (Itt ragadjunk le egy pár mondat erejére.) „XY- kromoszóma volnék”, ezért a nőgyógyászatot csak távolból ismerem, azonban annyit sejthettek volna a leánykák, hogy egy ilyen komolynak hangzó – tehát hétköznapi nyelvben nem hallott – betegségnél: előzetes vizsgálatokat hajtanak végre és nem csak úgy felírnak gyógyszereket, a két szép szemünkért. Tudom, ez csak egy sorozat, ahol a tudatlanság uralkodik 13 éves korában, de ne süllyesszük a színvonalat le.

Harmadszorra Alan felbukkanása jelentette a szex-et szemünkben. Tudom, nem történt semmi, de Violet és közte annál több. Leányzónk még mindig fülig szerelmes bele. Tipikus felállás következhet, azaz legyünk csak barátok, aztán később visszahódítalak. Csak akkor lép fel a probléma, ha az újjal a közös nagycsaládos életet tervezik. Újra pofára esik szegényke. Itt kell egyetértenem Cooper-rel, miszerint mindig hozzá megy elpanaszolni bánatát. Utóbbi részéről kaptunk egy átlagos mellékvágányt, ahol egy futó kapott helyet. Szintén badarságnak találom, hogy egy Olimpiai selejtezőt az este/éjszaka alatt rendeznének meg. Másfelől ne feledjük ki Dell nőgyógyász-pályafutását se. Chris Lowell karaktere mindig színt tud vinni a sorozatba, szerepeljen bármilyen jelentben. Végezetül Violet páciense, akit majdnem bántalmaztak.

Értékbeli változás nem történt az előző epizódhoz képest. Tartja a szintjét. Talán, mintha magára talált volna, de nem akarom elkiabálni, mert csak sírás lenne, az öröm vége. Most viszont tovább kellene építeni a különböző szerelmi kapcsolatokat, mert a végtelenségig nem húzhatják el. Egyszer úgy is szóba kell hozniuk az újabb szinteket.

This entry has a rating of 2

free web stats