Márciusban zárul a Telltale-féle The Walking Dead-játék

 
Beküldte: Kanyecc 2019 February 24, 11:57-kor a(z) Játék témába.

Azok, akik kicsit otthonosan mozognak a játékvilágban tudhatják már, hogy a Telltale Games 2018-ban csődközeli állapotot hirdetett. A játékstúdió annak idején a The Walking Dead-del tette fel magát a térképre, jó időben lovagolt meg jó témát és 2012-ben nagyon úgy tűnt, hogy sínen vannak, azonban azóta sok minden történt. Nem is akarnék belefolyni a részletekbe, azt viszont azért szeretném lefixálni, hogy tavaly egyik napról a másikra több mint 200 alkalmazottjukat küldték el – ami azért is para, mert az amerikai törvények értelmében ilyen számottevő leépítést 60 nappal előre jelezni kell az alkalmazottak felé.

Sok hangzatosabb címmel rendelkező projektjük végső megvalósítása veszélybe is került. Nem csak a The Walking Dead-ről van szó, hiszen mellette a cég még fejlesztette a Stranger Things-et, a Game of Thrones-ot vagy a Minecraft: Story Mode-ot. A kialakult helyzet főként rossz vezetői döntésekre alapozható, valamint áldatlan munkahelyi állapotokra. Amikor viszont már tényleg azt híhettük, hogy a The Walking Dead-története nem kapja meg a méltó lezárást, hirtelen jött a mentőosztag a Skybound Games csapata által, akik felkarolták a projektet, hogy az tisztességes befejezést kaphasson.

A The Walking Dead: The Finale Season-t négy részesre tervezték. A Chapter I.-t, ami a Done Running címre hallgat még tavaly augusztus 14-én kerül ki a platformokra; a második rész, azaz a Suffer the Children pedig rákövetkező hónapban, szeptember 25-én. Ezt követően érkezett a bizonytalanság, egészen decemberig, amikor is a Broken Toys megjelenését kihirdették, január 15-re, amit azóta meg is kaptunk. Már csak tehát egyetlen résszel adósak, a Take Us Back-kel, ami jelenpillanatban március 26-ra van kiírva, de hisszük, ha majd megjelent.

A játékban Clementine történetét ismerhetjük meg, akinek ebben a zombi-apokalipszisben kell felnőnie és érvényesülnie, ha életben akar maradni. A The Finale Season egyébként minden platforma megjelent, azaz nem csak PC-n, xBox-on és PS4-en élvezhető a zombikalandozás, hanem még Nintendo Switch-en is.


free web stats