Private Practice – 1.06 – In Which Charlotte Goes Down the Rabbit Hole

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 31, 21:33-kor a(z) Private Practice témába.


Premier: 2007/10/31
Írta: Jenna Bans
Rendezte: David Solomon

Charlotte, mint páciens keresi fel a magánpraxist, azonbelül Pete-t, mivel alvászavarban szenved, és ez gátolja a munkájában. Coopernek szembe kell szállnia kollégája, Sam nézeteivel, mivel a jelek szerint egyik szkerózis multiplex-ben szenvedő betege bántalmazza tinédzser lányát. Naomi újra elkezd randizgatni. Közben Addison-nal vizsgált egy házaspárt, akiknek a jelek szerint: nem lehet gyermekük. Nem meddőség áll a háttérben, hanem egy örökletes betegség, ami által már csak évei vannak…

Megjegyzés: A család! – Mi a frászra utalok ezzel? Az előző epizódban feltűnt, hogy minden egyes résznek van valami mondani valója. Ennek ez volna. Önmagában nem tudnám eldönteni, mire gondolja. Mindjárt elmesélem. Egyébként látszólag kezd magára találni a sorozat. Végre a szerelmi szálak sem merülnek el a gondok közepette. Ezzel szemben, lenne mit javítani, de a mozgolódást értékeljük. Lássuk, melyek voltak ezek.

Tehát családcentrikus epizód. Ne tessék minden esettben ugyan arra gondolni! Charlotte felkeresi Pete-et, mivel alvászavarban szenved. Ennek hatására elfelejt szavakat, már pedig így nem dolgozhat, mert különben megkérdőjeleznék józan ítélőképességét. Cselekednie kell, de nem könnyű esett. Kiderül róla, hogy olyan családban nőtt fel, melyben a szeretet, az érzéseket, nem igazán mutatták. Erre Violet segítségével jönnek rá. Persze sejthettük volna, mivel minden megmozdulása, beszólása egy újabb gúnyolódásnak adott utat. Tipikusan az a karakter, aki kőkeményen nő képében él bennünk, közben egy érző lélek.

Addison-ék kifognak egy érdekes esetett, páciens. Angie és párja, lehetséges meddőség miatt keresi fel őket. A vizsgálatok negatívak mindkettőjüknél. Ez még semmi. Közben kiderül, hogy nem szeretne gyereket a nő, mivel gyógyítatlan betegségben szenvedhet. A vizsgálatok eredményei alátámasztják elméletét, de mit sem ér az élet egy gondos odafigyelő nélkül.

Pozitívumként emelném ki Naomit. Újra elkezdett randizgatni. A felállás roppant érdekes. Voltak utalgatások az előző rész/részekben, de nekem nem esett le a tantusz. Dell állhat a képben. Ez minden megmagyarázna. Már ami Sam felháborodását eredményezte, egyik beszólását követően. Most vagy elaludtam a lényeges részt, vagy konkrétan nem mondták ki, hogy kettőjük között lenne valami. Meg nem mondom. Addison és Pete kapcsolata is, mintha újabb szintre lépett volna, de csak mintha. Elcsattant egy csók, de Addison néni csak játszadozik. Nem akarja elkötelezni – egyelőre – magát, de biztosra akar menni. Cooper és Violet kapcsolata, amolyan semmilyen. Jöhetne az a várva várt csók, mert kikészülők.

Pluszba egy fél értékkel megelőlegezném neki a mozgolódását, de tartom magam az előzőekhez. Ha nem volna a GA-spinoffja tutira cancel-t kapott volna az első pár részt követően. Mindenképpen végig fogom nézni, ha már belekezdtem. Nem akarom elpocsékolni rá az időm, de nagyon úgy tűnik, hogy azt csinálom.

Track list:
Turn My TV On by Van Hunt
Lord, How Long? by Tom McRae
All We Are by Matt Nathanson

This entry has a rating of 2.5

free web stats