Épül le a Marvel-franchise a Netflix-nél?

 
Beküldte: Kanyecc 2018 November 30, 22:10-kor a(z) Hírek témába.

Mi folyik a Netflix-nél? – Mielőtt megválaszolnám a kérdést, kitérőt tennék!

A stream szolgáltató tegnap elkaszálta a Marvel’s Daredevil című sorozatát, így a 3. szériája az utolsó, amit láthattunk belőle. Ezáltal újabb Marvel-családtag hullott ki a sorból. Meglepő módon, ha emlékeim nem csalnak, akkor rövid időn belül (az Iron Fist és a Luke Cage után) a harmadikat vesztettük el, ami elgondolkodtató tény. Mellesleg, a stáb se tudta előre, akik már elő készítették a negyedik etapját. A csatorna vezetősége az alábbit nyilatkozta a kaszáját illetően:

„We are tremendously proud of the show’s last and final season and although it’s painful for the fans, we feel it best to close this chapter on a high note.

Nyilván mindenre van valami logikus, és kevésbé logikus válasz. Hogy valóban a csúcson hagyták-e abba, az megkérdőjelezhető, hiszen a legutóbbi évadjától a kritikusok nem voltak elájulva, csak hoztak a készítők a kötelezőt. Inkább úgy fogalmaznék, hogy nem akarják a karakterértékét tovább csökkenteni, mert mintha egyfajta kreatívválság ütött volna fejét, aminek elébe ment a Netflix. (Azzal sokan egyetértünk, hogy az első bivalyerősre sikeredett. Az EW.com nemrég kiadott Netflix-re épülő Marvel-toplistáján is egy elég előnyös 3. helyet húz be a sorozat nyitóévadja.)

Másrészről, nagyon sok sorozaton dolgozik manapság a Netflix, rengeteg pénzt ölt a fejlesztésük be, azaz fogalmazhatnék úgy is, hogy már érett az, hogy a lufi kipukkadjon és bekapcsokódjon a lemorzsolódásért felelős gépezet. Az újaknak teret kell adni, míg a többévadosokat el kell tudni engedni.

Ne feledkezzünk el arról sem, hogy a Disney+ jövő évi debütjével a Marvel világból ismételten újabb karakterek kerülnek bemutatásra, hiszen az újabb stream szolgáltatónak ez a franchise fogja megalapozni a tartalmának egyik felét (a másikat pedig a Star Wars ugye?!).

Most úgy fest, a Netflix-nek maradt a Jessica Jones és a The Punisher.

Soraimat Sam Ernst, a Daredevil egy vezető producerének tweetjével zárnám:

„Man, so weird to be in the Daredevil writers room today, getting the news that we’re cancelled. On the walls were an entire season 4 laid out – and it was so f***g cool. So many moments we wanted the fans to see… Sigh, this business.”


free web stats