Március 23-án érkezik a Cseppben az élet

 
Beküldte: Kanyecc 2019 March 6, 23:56-kor a(z) Magyar hírek témába.

Van annak is szépsége, hogy az ember online tévéújságokat búj. Azért teszek ilyesmiket, mert kíváncsi vagyok a három kedvenc csatornám (Nat Geo, History, LiChiTV) közeljövős kínálatára. Bocsi, ha csalódást okoztam, de ha bekapcsolom a tévét, akkor nálam a tartalomfogyasztás teljen más vonalon zajlik, mint ha mindezt számítógépen keresztül folytatnám: fogalmazhatnék úgy is, hogy ezek azok a kábeles tévék, ahol szinte mindegy, hogy mi van műsoron, odaszögez és nézem/hallgatom, mert jó rájuk elaludni vagy éppen olyasmivel keltik fel a figyelmem, amikre alap esetben fel se figyelnék. No, nem magyarázkodom tovább…

A lényeg, hogy az MTVA sajtóosztályának 12. heti filmes és egyéb műsorai között meg sem említik a Cseppben az élet-et, ami kicsit gáz, de ráfoghatjuk, hogy lehet a közlemény elkészültének idején nem voltak képben azzal, hogy ekkor akarják műsorra tűzni a legfrissebb minisorozatukat, ami Dr. Béres József életét dolgozná fel, illetve a Béres csepp feltalálását.

A minisorozat március 23-án 20:30-as kezdéssel rajtol. Hm. Ez abból a szempontból egy jó húzás részükről, hogy a Csak színház és más semmi utolsó részeivel fogják felvezetni 19:30-as kezdéssel. Tehát MTVA által gyártott ötlet vezet fel MTVA által bekértet. Szép egybeállás, szó se róla. A probléma inkább csak azzal van, hogy az esélytelenek nyugalmával mutatkozik be, ugyanis az RTL Klub tegnap jelentette be, hogy ugyanezen a szombati napon hozza vissza A mi kis falunk 3. évadjának folytatását, ami 20 órás kezdéssel adagolnak a nézőknek – azaz félórával korábban. És miért esélytelen a hírnév kiépítésére? …mert tavaly 1 millió nézettség alatt csak három része hozott, de akkor is 900 ezret súrolták. Ergo, ne számítsunk merészen magas mutatókra. Sajnos. Pedig jó kis minisorozatokat kaptunk az MTVA-tól, elég csak felidézni A géniuszt.

A sorozat rendezéséért: Gyöngyössy Bence volt a felelős. A szereplőgárdában feltűnik: Ajtonyi Szofi, Balogh András, Bede-Fazekas Szabolcs, Brasch Bence, Für Anikó, Gáspár Tibor, Horváth Viktor, Huszárik Kata, Kakasy Dóra, Kiss Barnabás, Lukács Sándor, Májer Jázmin, Monori Lili, Nemes János, Rizmajer Viktória, Seress Zoltán, Simkó Katalin, Simon Attila, Szabó Barnabás, Székely B. Miklós, Szemán Béla, Szolnoki Tibor, Terhes Sándor és Trokán Péter.

A csatorna által kiadott hivatalos tartalmat szintén másolnám:

„A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. Miközben a film érzelmekben gazdag jelentekben követi a Béres Csepp megszületésének érdekfeszítő, pergő eseményeit, a kutató hatalommal vívott, megalkuvást nem tűrő harcát, objektív látleletet is nyújt a hatvanas-hetvenes évek Magyarországáról, a (nem)működő szocializmusról, az akkori társadalom egészét átható hazugságokról és intrikákról. Napjainkban különösen fontos és aktuális, hogy felelevenítsük Béres József elkötelezettségét, és azt a morális értékrendet, melyet ránk hagyott.”

A végére pedig a startot igazoló bizonyíték:


free web stats