Megkapta a berendelését a The Blacklist 2019/20-ra

 
Beküldte: Kanyecc 2019 March 11, 23:10-kor a(z) Hírek témába.

Röviden: Az NBC berendelte a 7. évadját a The Blacklist-nek. Szó sincs arról, hogy ez lenne a befejező szezonja; arról sem, hogy 2019/20-ban rövidített szezonnal jönne, szóval még egy darabig biztosan nézhető James Spader agymenése.

Jelenpillanatban: a Chicago Med, a Chicago Fire, a Chicago PD, a New Amsterdam, a Superstore, a Will & Grace, a The Good Place, a Brooklyn Nine-Nine és a Titan Games az a sorozat, ami ultimátumot kapott a 2019/20-as következő idényre a csatorna aktuális portfóliójából. Az se titok már, hogy a Midnight, Texas kihullott a sorból, és noha még hírszinten nem lett megerősítve, de biztosan folytatódnak a nagyágyús reality-jei, név szerint: a The Voice és az America’s Got Talent, viszont most kanyarodjunk vissza a The Blacklist-re és a szereplésére.

Egyáltalán nem szállít erős mutatókat a 6. évadja. Igaz, most a 22 részével januárban startolt, amit egyfajta leépítésként is felfoghatunk – mivel előzőleg mindig az idény megkezdésekor hozta el a nézőknek. Most különleges premiert szánt neki, ugyanis egymást követő napon két részt is láthattak a jenkik, január 3-4-én. A The Titan Games felvezetését élvezhette akkor, ami eléggé jól muzsikált, hiszen 6.52 milliót tett le az asztalra a teljes lakosságnál, míg 1.7-es demót a célközönségnél. Nos, a The Blacklist 6×01 mindezt 4.19 millióra és 0.9-es demóra harcolta le a 22 órás blokkban, ami azért is szomorú tény, mert hagyta a CBS-es SWAT-ot nyerni. Alul múlta magát az 5×22-höz képest is, amikor 5.182 milliót és 0.8-as demót szállított.

A nézettsége 10 rész elteltével folyamatosan apadt. Legutóbb összehozta az évadminimumot az 5×10-vel, ami számszerűsítve 3.813 milliónyi össznézőt, illetve 0.50-ös demót takar a 18-49 éveseknél. Évadátlaga 30%-kal marad el az előzőtől, viszont az NBC szerint nincs semmi baj.

Mondom miért nincs! Ilyenkor tök jó a kiadott közlemény, mert megpróbálkozik az okok megbarátkoztatására. Jelenleg arról lenne szó, hogy Live+7-ben, azaz az élő nőzőszámot és az 1 hetes visszanézéseket alapul véve nagyon szép mutatókat szállít. Hiába alacsonyak a fentebbiek, a célközönségnél legalább 100%-os növekedést tesz le az asztalra egy hét leforgása alatt, azaz utósugárzásban is kíváncsiak rá annyian, mint alapvetően. Számukra ennyi bőven elég. És, hogy mutassak egy megmosolyogtató szösszenetet a közleményükből indoklás gyanánt, bemásolnám a legjobbat:

„“The Blacklist” is also this season’s #1 most upscale drama on the Big 4 networks among adults 18-49 living in homes with $100K+ incomes, indexing at a 140 among those viewers in L+7 results (100 represents an average concentration of those homes).”

Jó, nyilván pénteken nehezebb érvényesülni, főleg mióta a Netflix ezen a napon árasztja el a jónépet újdonsággal, de akkor is…

Kíváncsi leszek arra, hogy a jövőben terveznek-e újabb spinoff-ot. Ugye a The Blacklist: Redemption csúnyán elhasalt. Midseasonben startolt The Enemy Within kísértetiesen hajaz a The Blackist-re, de nem tekinthető testvérsorozatnak. Hiába írják a kritikusok ezt. Valószínűleg még egyszer megpróbálkoznak vele, de ezt mondom látatlanul. Szép estét! Örüljünk, amink van!


free web stats