Van három Cseppben az élet-promóképünk

 
Beküldte: Kanyecc 2019 March 20, 17:21-kor a(z) Magyar hírek,Promo témába.

Március 25-én rajtol el a DunaTV legújabb sorozata, ami műfaj tekintetében a minisorozat szekciót képviseli. A Cseppben az életről volna szó, amit a Csak színház és más semmi! 4. évadjának utolsó részeivel vezet fel a csatorna – csak kár, hogy az RTL Klub is fedésben ekkor sugározza A mi kis falunk 3. etapját, így kimagasló nézőszámra ne nagyon számítsunk. A 20:30-as timeslotot kapta meg, ergo, a főműsoridő közepére helyezik. Egyébként mindegy lenne hova teszik, mert konkurenciája mindig lesz, csak a mértékből adódó minőség nem egyező.

Lassan egy hete várom, hogy a DunaTV elérhetővé tegyen bármiféle promóciós tartalmat. Ez minap, a sajtóanyagának kiküldésekor megtörtént. De miért csak hármat kapunk? Miért bökik ki ennyivel a szemünk, amikor biztosan akad még ott. Mellesleg megjegyezném, hogy az FTP szervert se ártana frissítgetni, és ha már oda eljutnak, akkor az időben tegyék, máskülönben nincs sok értelme az ilyen anyagoknak.

A 4 részből álló sorozat mintegy 10 évet ölel fel a ’60-as évektől kezdődően a ’70-es évek közepéig, amikor is a Béres Csepp megszületésének sztoriját ismerhetjük meg, azaz Dr. Béres József munkásságát, amivel világhírű lett. A rendezésért Gyöngyössy Bence felelt, aki az alábbit nyilatkozta:

„A fordulatokban gazdag, izgalmas sorozat négy részben mutatja be Béres József drámai életútját, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. Úgy érzem, hogy napjainkban különösen fontos, hogy felelevenítsük elkötelezettségét és azt a morális értékrendet, melyet a kutató ránk hagyott. A film, miközben a Béres Csepp megszületésének érdekfeszítő és pergő eseményeit követi, objektív látleletet is nyújt a (nem)működő szocializmusról, az akkori társadalom egészét átható hazugságokról és intrikákról, a hatvanas-hetvenes évek Magyarországáról.”

Béres Józsefet Gáspár Tibor formálja meg. További szereplők között: Huszárik Kata, Für Anikó, Lukács Sándor, Seress Zoltán, Trokán Péter, Hatházi András, Székely B. Miklós, Bede-Fazekas Szabolcs és Trill Zsolt. A sorozat producere Kabay Barna volt. Tibor az alábbit nyilatkozta a történetről:

„A sztori attól aktuális, hogy mióta világ a világ, annak, aki kreatív elme, vagy más utakat jár, mindig meg kell küzdenie a hatalommal, a hivatallal, a családdal adott esetben. Mindig harcolni kell az igazunkért, és így tette ezt Béres József is.”

A részeket tehát heti rendszerességgel kapjuk. A premiert követően a MédiaKlikk videótárában bármikor vissza lehet csekkolni regisztrációmentesen.


free web stats