Már kapható könyv formában A mi bolygónk

 
Beküldte: Kanyecc 2019 April 9, 20:42-kor a(z) könyv témába.

Talán ez a cím nem túl beszédes azoknak, akik A mi bolygók hazai címet nem ismerik, hanem csak az Our Planet-et. Nemrég esett szó a Netflix legújabb dokumentumfilm-sorozatáról, amit David Attenborough narrálásával kaptunk meg április 5-én. A készítők 50 országon keresztül forgattak, mindezt 4K minőségben, és olyan képsorokat hoztak el, amikkel előzőleg még sose találkozott élő ember. Nem is csoda, hogy még azok kedvét is meghozták a darálásához, akiket alapvetően az ilyen téma hidegen hagy, mert van más, nézhetőbb tartalom, amire felesleges idejüket pazarolják. Mellesleg arról se szeretnék elfeledkezni, hogy az első részek már a premier napján megkapták a magyar feliratot – de lehet, hogy azóta már az egész etap, passzolnám ezt, mert nincs Netflix előfizetésem. Tudom, ciki, de tess accountját használom, ha kedvem szottyan.

Már egy ideje tudtam, csak hát mindig tologattam magam előtt a könyves változat érkezését. A Libri Könyvkiadó Kft. jóvoltából azonban valamikor március végén – talán 29-én, de nem tenném a fejemet rá, és nincs is jelentősége – jelent meg az 1.5kg-os súllyal bíró keménytáblás borítású kiadás, amit Dr. Molnár Csaba fordításával kapunk meg. Terjedelem szempontjából 320 oldalt kapunk, akinek pedig fontos az ISBN száma, annak mutatnám: 9789634334668.

No, de másolnám a hivatalos leírást is:

„A mi bolygónk című kötet – melyhez a természetvédelem kultikus alakja, Sir David Attenborough írt előszót – lenyűgöző fotókkal, rendkívül olvasmányosan mutatja be közös otthonunk, a Föld élővilágát, miközben azt is elmagyarázza, hogyan óvhatjuk meg környezetünket, és mit kell tennünk azért, ezeket a csodákat a következő generációk is láthassák. 

Legyen szó a sarkvidék elszigetelt vadonjáról, az óceán rejtélyes mélységéről, a messzeségbe nyúló afrikai füves pusztákról vagy a változatos dél-amerikai őserdőkről, az emberi faj felelősséggel tartozik a természetért. Itt az ideje, hogy szembenézzünk a ténnyel: bolygónk fennmaradása a mi kezünkben van. A természet még nem bukott el: a folyamatok helyreállíthatók, a vadvilág új életre kelthető. Ehhez azonban azonnali cselekvésre van szükség. Ez a páratlan album abban segít, hogy felmérjük, mit veszíthetünk, és megértsük: megmenthetjük a bolygót és ezáltal önmagunkat, az emberi fajt is.

A mi bolygónk, a Netflix első, a Silverback Films és a WWF együttműködésének eredményeként megvalósuló, Sir David Attenborough nevével fémjelzett Our Planet című természetfilm-sorozatára épül.”

Annyira nem vagyok képben az árakkal, de a libri.hu-n 8.900 Ft-os árazással jelent meg, ami nem kevés pénz. Pláne, ha azt vesszük alapul, hogy egy ismeretterjesztő kategóriájába besorolt műről beszélünk, és nem egy olyan krimiről, ami masszívabban lehet odavonzza a tekintetet. Ettől függetlenül ne sajnáljátok a pénzt Alastair Fothergill és Keith Scholey művére, mert masszívitást ez is szállítani fog.

Zárásképp mutatnám a hozzákészített borítást, amin egyébként minden lényeges útbaigazítás jelen van:


free web stats