13 éves mérföldkő

 
Beküldte: Kanyecc 2019 May 9, 10:00-kor a(z) Elvagyunk témába.

2006. májusában indult minden! Azóta eltelt 13 év és még mindig köztetek vagyunk. Életünk részévé – legalábbis nekem – vált, hogy heti szinten blogoljak. Ezt manapság sikerült újra napi szintűre “csökkentenem”, ami arra ad következtetni, hogy ez egy olyan hobbi, amire sose tudok végérvényesen ráunni. Pedig aztán akadtak olyan holtidők, amikor több héten át nem született új bejegyzés. És még ekkor is néztétek az oldalt, hátha valami változott, csak éppen az RSS olvasó nem jelzi ki.

Mi történt az elmúlt évben? – Január középén olyasmin mentünk keresztül, amit nem kívánnék egy kollégának se: adatvesztés áldozatai lettünk. A szerver megadta magát, a biztonsági mentés pedig utoljára tavaly nyár végén készült, azaz cirka 4.5 hónapnyi írásunk ment a levesbe. Nyilván alternatív megoldásokkal megpróbáltam pótolni egy részét, de őszintén: kinek van kedve egy megírt cikket újra “megírni” és beszerkeszteni, amikor próbálja ledolgozni a végeláthatatlan lemaradását, amiről mindenképpen szeretne cikkezni? Így abba is hagytam, elengedtem szeptembertől október végéig az irományaink pótlását és inkább rákoncentráltam a jelenre.

Mi van a többiekkel? – kérdést sokszor kapom/kapjuk meg privátban, amire mindig ugyanaz a válasz megy: felnőttünk, dolgozó emberek lettünk. Főiskola alatt nagyon sok szabadidővel rendelkezett mindhármunk, azóta 48 óra se lenne elegendő egy napra. Sok a teendő, de azért a függőség meg maradt. Ha pedig emberi időpontra kerül egy-egy premier előtti vetítés vagy sajtó event, akkor azon láthattok is – de manapság ez ritka számba megy. Ez még is csak egy hobbi, és az is marad, míg bíróm szuflával.

Ötletek szép számmal vannak a fejemben, hogy hova lehetne fejlődni, min kellene változtatni. Türelmetek térnem a megvalósításukkal, bevezetésükkel. Kevesen tudják, de a cikkek 90%-a mobilon íródik már lassan negyedéve. Ennyire nincs időm otthon gép előtt, holott már nagyon használnám a Logitech Craft billentyűzetem, ami már két hónapja a dobozában hever. A sorozatokat is telefonon nézem és eljutottam odaig is, hogy május 1-jével beélesítettem a Netflix-es próbaidőszakom.

Ennyit rólunk és a születésnapról, köszi hogy olvastok, követtek Minket! Inspiráló, de tényleg!


free web stats