Upfronts 2019 – NBC: a passzolt pilotötletek

 
Beküldte: Kanyecc 2019 May 13, 0:43-kor a(z) Upfront 2019: NBC témába.

Az ‘NBC’ cikksorozata: Összegző írás | Őszi műsorrend | Újoncainak adatlapjai | Bekéretlen pilotok | Előzetesek | Szavazás

Alapvetően megint sok újoncot rendelt be az NBC, ami arra ad következtetni, hogy nem szereti elégetni a pilotokat – legalábbis, csak akkor, ha valóban nem üti meg a kért mércéjüket. Szám szerint 2 drámapilotot és 3 komédiapilotot hagyott a levesbe menni, azaz majdnem!

A drámák közül az Emergence-t passzolta, azonban a sors iróniája, hogy valójában szó sincs kaszált ötletről, mert az ABC vásárolta meg végül Michelle Fazekas és Tara Butters elképzelését, ami 2019/20-ban műsorra is tűznek – ám arról nincs információnk egyelőre, hogy az őszi vagy a téli műsorrendjükbe kerül. Aztán ott van a Prism, ami gyilkossági tárgyalásokra fókuszált volna, ám nem láttak benne kellő potenciált.

A komédiák közül a Friends-is-Law ismerősen hangozhat, mivel a 2018/19-es idényben is ott volt a passzolt elképzelések sorában. Akkor az NBC úgy döntött, hogy újragondoltatja a projektet, és ha sikerül az átdolgozás, akkor majd most megpróbálkozhatnak a készítők a Nagy Betűs életével, viszont megint ugyanabba a helyzetbe került. Elkaszálták, várhatóan most már végleg! A Like Magic-ban én se láttam a jövőképet, hiába a találónak tűnő cím, a leírása alapján semmilyen az egész. Hasonlónak vélem a Village Gazette-et, amit inkább a The CW-re tudnék elképzelni, mint az NBC-re. Ez az idilli hangulatozás nem rájuk vall.

Nézzük a listát, némi jelmagyarázattal:

(CRTL) = író/készítő
(D) = rendező
(CO-EP) = társkészítő
(EP) = exec. producer
(BOOK) = könyv/képregény szolgál alapul, ennek írója

Drámák:
 • Emergence – az ABC rendelte be 2019/20-ra
  Történet: középpontjában: egy seriff áll, aki egy kisgyermeket vesz magához, akit egy rejtélyes baleset helyszínén talál, és aki nem emlékszik semmire. Ezáltal egy összeesküvésbe sodorja magát.
  Műfaj: dráma.
  Szereplők: Alexa Skye Swinton, Allison Tolman, Ashley Aufderheide, Clancy Brown, Donald Faison, Owain Yeoman, Robert Bailey Jr. és Zabryna Guevara.
  Készítők: Michele Fazekas (CRTR/EP), Paul McGuigan (EP/DIR – Pilot), Robert Atwood (PROD), Tara Butters (CRTR/EP).
  Stúdió(k): ABC Studios · Fazekas & Butters.
  Forgatási helyszín: New Jersey.
 • Prism
  Történet: egy gyilkossági tárgyalásra fókuszál. A cél, hogy mindegy egyes epizódban más és más karakteren keresztül mutassák be az ügy előzményét, ilyenkor az adott személyen lesz a fókusz; ami által újabb és újabb rejtélyek kerülnek felszínre és ezáltal megkérdőjeleződik minden addig felszínre került tény.
  Műfaj: dráma.
  Szereplők: Alex Neustaedter, Brooke Smith, Chloe Wepper, David Alpay, Joe Tippett, Malin Akerman, Mykelti Williamson, Ramon Rodriguez és Sara Rue.
  Készítők: Ben Barnz (EP), Carol Mendelsohn (EP), Daniel Barnz (CRTR/EP/DIR – Pilot), Julie Weitz (EP).
  Stúdió(k): Carol Mendelsohn Productions · Universal Television · We’re Not Brothers Productions.
  Forgatási helyszín: Albuquerque, New Mexico.
Komédiák:
 • Friends-in-Law (2019)
  Történet: Brian és Jake áll a középpontjában, akik poláris ellentettjei egymásnak. Rá kell jönniük, hogy miként tudnak meglenni egymás mellett, miután megtudják, hogy legjobb barátaik összeházasodnak. – A szkript a 2018/19-es idényből lett átörököltetve, mivel akkor nem tetszett a csatornának, kértek egy újragondolást, azonban ez megint nem jött össze.
  Műfaj: többkamerás szitkom
  Szereplők: Gil Ozeri, Michael Urie, Vella Lovell és Zach Cregger.
  Készítők: Brian Gallivan (CRTR/EP), Pamela Fryman (EP/DIR – Pilot), Tom Werner (EP).
  Stúdió(k): Warner Bros. Television.
  Forgatási helyszín: Los Angeles.
 • Like Magic
  Történet: munkahelyi komédia, melyben egy fiatal optimista nő életét követhetjük figyelemmel, aki álmait kergeti és arra vetemedik, hogy mindezt a Magic Place világában valósítsa meg, amire az excentrikus és ego-vezérelte jelzők a legjellemzőbbek.
  Műfaj: egykamerás szitkom.
  Szereplők: Freddie Stromam French Stewartm Hayley Magnusm Jee Young Hanm Mike Lane és Rory O’Malley.
  Készítők: Bridget Kyle (CRTR/EP), Julie Anne Robinson (EP/DIR – Pilot), Kelly Pancho (PROD), Matt Hubbard (EP), Vicky Luu (CRTR/EP).
  Stúdió(k): CannyLads Productions · Universal Television.
  Forgatási helyszín: Los Angeles.
 • Village Gazette
  Történet: munkahelyi komédia, melyben egy kisvárosi újság, a Benson Village Gazette szerkesztője kap helyet, aki már imád szülővárosáról idilli cikkeket írni, amelyekre a könnyedség a jellemző. Igen ám, azonban, amikor más szerkesztőtől olyan cikkek íródnak, amik ezt a boldog idilli közeget megbonthatják, aggodalom jelei mutatkoznak nála.
  Műfaj: egykamerás szitkom.
  Szereplők: Amber Ruffin és Tommy Dewey.
  Készítők: Amber Ruffin (CRTR/EP), Andrew Singer (EP), Lorne Michaels (EP), Mike Shoemaker (EP), Richie Keen (CO-EP/DIR – Pilot), Seth Meyers (EP), Shelly Gossman (CRTR/EP).
  Stúdió(k): Broadway Video Television · Sethmaker Shoemakers Productions · Universal Television.
  Forgatási helyszín: Los Angeles.

free web stats