Hónap végén olvashatod az Elveszett próféciákat új borításban

 
Beküldte: Kanyecc 2019 May 20, 14:14-kor a(z) könyv témába.

Májusban se igazán hagytak fellélegezni minket a tévécsatornák és stream szolgáltatók. Hétről hétre érkeztek jobbnál jobb ötletek, azonban eggyel még biztosan fogtok találkozni a hónap második felében. Az Amazon-on ugyanis május 31-én debütál a Good Omens, amiről már az elmúlt hetekben cikkeztünk jó párszor. Ha másról nem, akkor arról jusson eszetekbe a produkció, hogy a szereplőgárda telesteli van hangzatos nevekkel, elég csak kiemelnem: Jon Hamm nevét, aki anno a Mad Men-ben alakított hatalmasat; vagy hozhatnám David Tennant-et is, akit imádtam a Doctor Who-ban. És akkor még csak kettőt mondtam.

A stream szolgáltató, mármint az Amazon Prime Video (írjuk ki rendesen!) egyik nagydobása, ehhez kétség nem fér. Ugye Terry Pratchett és Neil Gaiman azonos című regénye adja az alapjait, ami ’90-ben őrjítette meg az olvasóit. Ha lehet az internetnek hinni, akkor Magyarországon 1999-ben került kiadásra a Beneficium kiadó jóvoltából, Horváth Norbert fordításával. Akkor 344 oldalnyi terjedelemről beszélhettünk. Azóta, pontosabban 2010-ben az Agave Könyvek Kiadó karolta fel és jelentette meg újfent. 2013-ban történt hasonló.

Most 2019. május 28-án megkapjuk az Agave Könyvek Kiadójától a harmadik kiadást, ami terjedelemben 336 oldalt takar, mindezt puhatáblás kötésben. A fordító munkatárs maradt Horváth Norbert, hogy történt-e az előzőkhez képest változás, arra majd rákérdek, addig viszont másolnám a hivatalos tagline-ját:

“Isten hét nap alatt teremtette a világot.
Az Ördög meg hét nap alatt elpusztíthatja azt… már ha sikerül neki.

Ismerkedjünk meg Adammel, az Antikrisztussal, akit elcseréltek, az Apokalipszis Négy Motorosával, akik bőszen igyekeznek beteljesíteni az Armageddont, egy démonnal és egy angyallal, akik szívesen megakadályoznák ezt, valamint Anatéma Apparáttal, aki bizonyíthatóan boszorkány, és a kezében ott a kulcs, de még nem tudja ezt, ráadásul üldözőbe vette az újjáalakult Inkvizíció…

Ez lenne tehát az Útikalauz az Armageddonhoz Terry Pratchett, a méltán híres Korongvilág-regények írója, és Neil Gaiman, az Amerikai istenek, Anansi fiúk, Coraline, A temető könyve és Csillagpor című regényekkel számos irodalmi díjat nyert szerző tollából. Az Elveszett próféciákból 2019-ben sorozatot készítettek Michael Sheen, David Tennant és Jon Hamm főszereplésével; a könyvet az olvasó új szerkesztésben, felújított kiadásban tartja a kezében.”

Zárásképpen beszéljünk az árazásról. Ha mondjuk a libri.hu-t vesszük alapul, ahol még tart a 20%-os előrendelési kedvezmény, akkor 2.784 Ft-ból megússzuk a kötetet, ami 3.480 Ft-ért lesz kapható a boltba betévedő vásárlók részére. Na, de inkább menjünk a kiadó honlapjára, ahol ugyanezt 35%-os formában kapjuk meg, azaz 2.262 Ft-ot kell mindössze fizetnünk. És a posta költséget?!

Végezetük vessünk egy pillantást a borításra:


free web stats