Kaszát kapott a Swamp Thing

 
Beküldte: Kanyecc 2019 June 7, 19:02-kor a(z) Hírek témába.

Hamarabb suhant a kasza, mint, amire számítottam. Holott az elmúlt időszakban azért szép számmal cikkezett a külföldi sajtó a DC Universe nyári dobásáról, amit a Doom Patrol váltásának szántak a nyárra. Szóval újra a hír: a streaming szolgáltató elkaszálta a Swamp Thing című sorozatát a 2. rész premierjének hajnalán.

Ez nem befolyásolja az ütemtervüket, miszerint heti rendszerességgel érkezik péntekenként az utánpótlása, azaz hajnaltól már nézhető a Worlds Apart című epizódja. Esetleg van olyan olvasónk, akinek már megvolt mindez? Ha pedig tényleg tartják magukat a műsorrendhez, akkor augusztus 2-án lesz aktuális a sorozatzárása – hiszen mi értelme lenne nem bemutatni a már legyártott részeket?! Igazából a 2. évad elől zárkóznak el!

Amondó vagyok: nézzünk a sorozat háza tájára, vajon mi vezethetett a gyors befejezéséhez?!

Már a gyártása közben kialakult nézetkülönbség a gyártó és a készítők között, mivel utóbbiak sokkal horrorszerűbbre akarták volna megcsinálni a sorozatot, hogy ezáltal is egyedibbé tegyék azt; míg előbbi, inkább az epizodikusabb megvalósítást preferálta. Aztán van arról is szó, hogy túllépték a betervezett büdzsét, aminél 10-20 millióval elszámolták magukat. Hiába használták ki az adókedvezményt, amiben részesültek azáltal, hogy Észak-Carolina államában forgatták, az előzetes kalkulációjukhoz mérten mégis félrementek kiadás tekintetében. Ezt valamelyest az évad epizódszámának csökkentésével kivédték, hiszen 13-ról 10-re vették vissza a korábbi berendelését.

Egyelőre nincs arról infó, hogy a készítők miként álltak az évadzáró epizódhoz. Lezártak / nyitva hagyták? Nyilván számolhattak a bizonytalan jövőképpel, már csak a költség átlépését illetően. Eleve, ha az alkotók mellett akartak volna állni házon belül, akkor felajánlották volna azt, hogy nem visszavesznek az 1. évad terjedelméből; hanem átcsoportosítják a többletet a 2. etaphoz. Bár minőségben lehet ezáltal kevesebbet kaptunk volna, de erre sosem lesz épkéz válasz. Ti miként látjátok ezt?

A DC Universe-nek ez az első kaszája. Ugye a Titans folytatódik ősszel, a Doom Patrol-lal kapcsolatban pedig még nem született döntés. Lehet, hogy pont majd ezzel érkezik a bekérésének híre. Én viszont most csalódott fogyasztója vagyok a sorozatnak, mert a megmentésére senki és semmi nem sietett. Nem cseréltek a stábban le senkit, csakhogy folytatodhasson, illetve a kisujjukat se mozdította meg egyik fél sem, hogy engedjen a másik javára, s ezáltal kedvezzen a leendő rajongóinak.


free web stats