Befejeződött a The Witcher-tévésorozat forgatása

 
Beküldte: Kanyecc 2019 June 24, 8:32-kor a(z) Kulisszák mögött témába.

A Netflix az élőpélda arra, hogy a PeakTV-s korszakában miként kell érvényesülni. A streaming szolgáltató az elmúlt években számtalan húzócímet tett le az asztalra, elég csak felemlegetni a Stranger Things-et, a Daredevil-t vagy a többi Marvel-Netflix sorozatot, amelynek korszaka a hónapban zárul le végérvényesen. Fejükbe vették azt is, hogy a játék adaptáció területén is megmutatják, hogy mire képesek. Első próbálkozásuk a Castlevania volt, ami nem is sikerült annyira rosszra, látszódott az igyekvés. Véleményem szerint, ez az a részleg, amihez kevés gyártó akar nyúlni; ha pedig nyúl, akkor valamiért a projektek félresiklanak. Ott az Assassin’s Creed-története, amiből betyár jó – akár antológia stílusú – sorozatot lehetne készíteni, mégsem merik meglépni, pedig a kötetek és a játék nagyon adja magát.

A Netflix első igazi gamerek felé való nyitása a The Witcher lesz. 2017 májusa óta tudjuk, hogy Andrzej Sapkowski regényei jó kezekbe kerültek, hogy valami olyan születhessen, amit jó nézni. A forgatókönyvet Lauren Schmidt Hissrich és Alik Sakharov vette a kezébe. Első körben 8 részt kapunk, amiről a készítők elmondták, hogy tökéletes hossztanilag, mert kellően mozgalmassá, karakterdússá tudják tenni a tartalmát, azaz felesleges idő kitöltéssel ne nagyon számoljanak a nézői.

A produkció szereplőgárdája roppant mód népes. Most kivételesen úgy teszem közzé mindezt, hogy feltűntetem a karakterek neveit is, akiket alakítanak a színészek. A listán helyet kap: Adam Levy (Mousesack), Amit Shah (Torque), Anna Shaffer (Triss), Anya Chalotra (Yennefer), Björn Hlynur Haraldsson (Eist), Charlotte O’Leary (Tiffania), Eamon Farren (Cahir), Freya Allan (Ciri), Henry Cavill (Geralt), Inge Beckmann (Aridea), Jodhi May (Calanthe), Joey Batey (Jaskier), Lars Mikkelsen (Stregobor), Luke Neal (Vyr), Maciej Musial (Sir Lazlo), Matthew Neal (Nimir), Millie Brady (Renfri), Mimi Ndiweni (Fringilla), MyAnna Buring (Tissaia), Natasha Culzac (Toruviel), Rebecca Benson (Marilka), Roderick Hill (Fletcher), Royce Pierreson (Istredd), Shane Attwooll (Nohorn), Sonny Serkis (Martin), Therica Wilson-Read (Sabrina), Tobi Bamtefa (Danek), Tom Canton (Filavandrel) és Wilson Radjou-Pujalte (Dara).

A forgatás Magyarországon zajlott, ami azóta már véget ért. A főszereplő Genry Cavill, aki Gareltet formálja meg tette közzé május végén, hogy végeztek a felvétellel. Egyelőre nincs infó, hogy mikor kerülhet képernyőre az 1. széria, de pletyka szinten olyanokról lehet hallani, hogy decemberi debütöt szánnak neki.

Íme a színész kitett instagram bejegyzése:


free web stats