Kulisszás képek A hentes című sorozathoz

 
Beküldte: Kanyecc 2019 July 4, 10:01-kor a(z) Kulisszák mögött,Magyar hírek témába.

Nincs sok hír került ki a The Butcher című Hypewriter díjas alkotásról, így gondoltam, kicsit körbejárok, hogy mi a helyzet vele. „A hentes magyar címmel került berendelésre a projekt még tavaly nyáron. Ugye Andrew Hefler és Declan Hannigan sorozatterve nyerte meg a tavalyi pitchfórumot, és ezáltal a 10.000 eurós díjazást, melyet a sorozat elkészítésére költhet.

Dióhéjban azért megjegyezném, hogy az „első” pitchfórumra 28 országból 159 pályamű érkezett be. A döntőbe a legjobb 8 került, a befutott személye pedig már ismert. A nyertes alkotás pilotepizódja az RTL Magyarország és a DRG televíziós forgalmazó támogatásával a kelet-közép-európai régió tíz országában jelen lévő, vezető produkciós vállalat, a Paprika Studios gyártásában készül el. Az elkészült alkotást az RTL Klub tűzi műsorra általában egy évvel később. A pitchfórumra egyébként 6-10 epizódból álló, epizódonként kb. 40-50 perces sorozatok ötletét várták.

Június 25-én került megrendezésre az idei esemény, ahol levetítették a pilot epizódját, azaz, ha valaki részt vett rajta, az már többet látott belőle, mint mi.

Nah, de mi is ez a sorozat? A történetének középpontjában: Karcsi, a kistelepülés hentese áll, aki mindig jókedvre deríti a betévedő vásárlókat – ha már nem is tudja a legjobb terméket nekik adni, akkor valami pluszt adjon. Főhősünket azonban egyik nap meggyilkolják. Ez adja az alapot. Az egyes epizódok által visszatekinthetünk Karcsi egykori életébe, illetve, hogy az egyes emberekkel milyen viszonya volt. Nyilván ez megalapozza azt is, hogy mégsem olyan mintapolgár ő, mint amilyennek először beállították, mert szép számmal szedett össze ellenségeket maga körül.

A készítőpáros neve onnan lehet ismerős, hogy nemrégen a Comedy Central által berendelt Készhelyzetnél hangzott el, ahol ugye Hajós András is jelen volt. A forgatásának helyszínéül egy volt cukrászda szolgált, ami Pesterzsébeten található. A szereplők sorában: Csuja Imre (A mi kis falunk), aki Karcsit formálja meg. Feleségét Kerekes Éva (Hacktion, Terápia) alakítja. Feltűnik még azonban: Kádas József (Aranyélet, Átok) és Antóci Dorottya is.

Az RTL Klub vélhetően az év második felében hozza el, tippre vele akarja megalapozni az őszi műsorrendjét. Mutatnék a forgatásról néhány kulissza fotót!

(A tovább mögött folytatódik a galéria!)


free web stats