Andy Parker, P.I. – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2008 September 28, 21:42-kor a(z) 2006/07 sorozatai,Pilot témába.

Elkezdtem archiválni a 2006/07-es idény újoncait. Akad köztük sok ismert, amik túlélték a süllyesztőt (Heroes, 30 Rock, stb.), viszont engem kimondottan a töröltek érdekelnek, s amikkel még nem foglalkoztam. Most jutott kezem ügyébe az Andy Parker P.I.-t, azt a szitkomot, amelynek DVD-megjelenését jövő év elejére írták ki. Gondoltam belekóstolok, mert ha tess szimplán átlagosnak értékelte, akkor valami jó mindenbizonnyal van benne! (Utálja a szitkomokat, legalábbis mostanság kerüli, mint macska a forrókását.)

Kellemes csalódás volt számomra (is). Andy Parker P.I. az egyik legjobb szitkom újonca lett a szemembe a tavalyelőtti idényből. Nem hittem volna, hogy ennyire belopja magát a szívembe. Az elején nem tudtam mire vélni a sztoriját, mivel semmi tudással ültem le elé. Nem olvastam utána, nem néztem meg a kritikusok véleményét a meta-honlapján, sőt utólag pillantottam rá tess-ére.

Ha elsőként mondja nekem valaki, hogy egy nyomozós vígjátéksorozatnak kezdtem neki, talán kicsit néztem volna „hülyének”. Hol ott a sztorija ilyen alapokra épül. Kinek, mi jutott az eszébe? Noná, enyhén érezni Monk-szagot a levegőben. Mindössze az időtartamában van a változás. Ki ne lenne képes húsz percet végig nézni? Pont ezért tetszett meg annak idején a műfaj, de AP-ből jöhetne 40 pernyi cselekmény, mert nem feküdte meg a gyomrom, sőt éhesebb lettem, mint voltam. Alapsztorija? …egy lúzer könyvelőről szólna, akiből hipp-hopp magánnyomozó lesz, mivel az előző tulajjal összetévesztik és ha már kifizették a munka előlegét – 4.000$-t – akkor köteles segítőkésznek lenni. Meg aztán hajtja az izgalom. Nem akar átlagos emberként élni, ha benne lakozik Bond-személye.

Hat epizódra kapott bizonyítási lehetőséget, viszont az NBC nem rendelt be belőle többet, sőt mindegyik adásba se került, mivel cancelt kapott. Megint csak az alacsony nézettség okozta a fenn akadást, mint 10 esetből 9-nél. Ennek ellenére lendületes szitkom lett. A karakterek remekül lettek eltalálva, sőt nem vitték túlzásba a túlzásokat se. Mire gondolok? Mondjuk az akciójelenetekre, ahol teljesen hétköznapi dolgokkal oldották az ügyeket, hamisított F.B.I-os igazolókártya nélkül. Egyszerűségében rejlik nagyszerűsége! 6*20 pernyi kaland, azaz két krimi hosszával ér fel az évad, de unalmas estéket könnyedén feldobhatja, mint azt tette az én esetembe.

This entry has a rating of 3.5

free web stats