Plakátot a magyar népnek: Csillagfény távolság

 
Beküldte: Kanyecc 2019 July 31, 8:29-kor a(z) hazai marketing témába.

Tegnap már behíreszteltem a hamarosan érkezik egy új dokumentumfilmét az HBO Europe-nak. A tévés bemutatóról egyelőre nincs hírünk, azt viszont már most lehet tudni, hogy a szeptember 20-án Miskolcon megrendezésre kerülő CineFesten leadásra kerül a Csillagfény távolság címre hallgató elképzelés, ami arra hivatott, hogy a hazai és külföldi jazz világába elkalauzolja a nézőit. – És akkor itt merült fel bennem, hogy nem is tudok másik dokumentumfilmet felsorolni, amit az HBO által kaptunk az elmúlt évtizedben, pedig biztosan volt más is. Esetleg valaki kisegítene ilyen téren, csak hogy képben legyen mindenki!

A történetének középpontjában: Balázs József áll, egy visszahúzódó zeneszerző, aki, ha leül a zongorája elé, „leveti gátlásait és játékában utat enged tehetségének”. A további tartalma így hangozna:

A zenész családban felnőtt József egyedülálló érzékkel ötvözi a roma zenei hagyományokat a kortárs jazz műfajával. Az új hangzásvilágra Tim Ries, a Rolling Stones legendás szaxofonosa is felfigyel, akivel közös munkába kezdenek: Tim hamarosan Budapestre utazik és József új zenei formációjával, az East Gypsy Band zenekarral lép színpadra. Magánéletében Józsefre nehéz idők járnak – feleségével viharos a kapcsolata, emellett folyamatosan küzd a súlyával és a számlák befizetésével. Születendő gyermeke jelzi: ideje felnőni. Megtapasztalja, hogy családapaként kreatív energiáit és ötleteit kibontakoztatni nehezebb, mint valaha. József maga mögött hagyná viszontagságos életét – a házimunkát, a tanítás szabályos rendjét, a budapesti füstös jazz bárokat – és arról álmodik, hogy felfedezik a lehetőségek földjén, a jazz hazájában: Amerikában. De ezen az úton Józsefnek saját démonjaival kell megküzdenie, mígnem megérti, hogy a sikert ne az álmok elérésében, hanem a megtett út élményeivel mérje.”

Bársony Katalin rendezésével érkezik mindez, ahol exec. producerként helyet kapott: Hanka Kastelicová és Závorszky Anna. További producerek között: Kabán Benedek, Bársony Katalin, Szepesi Dávid és Sánta Elemér. A vágásért: Tomas Ernst felelt, míg az operatőri feladatot: Szepesi Dávid és Lovasi András látta el.

Mutatnám a nemrég kiadott plakátját, ami szerintem telitalálatos lett a maga minimalista stílusával:

(A tovább mögött megtekinthető a sorozathoz kiadott magyar nyelvű előzetes is.)free web stats