Supernatural – 4.02 – Are You There God? It’s Me, Dean Winchester

 
Beküldte: tess 2008 September 29, 19:02-kor a(z) Supernatural témába.


Premier: 2008/9/25
Írta: Sera Gamble
Rendezte: Philip Sgriccia

Dean és Sam nem bírják túltenni magukat Castiel megjelenésén, de nem is lesz rá idejük. Bobby régi vadász barátja már napok óta nem jelentkezik, csakúgy, mint pár vadász még a sorból. Mindegyikükkel végeztek és hát a Sam-ék sem maradhatnak ki a sorból. Valakinek sikerült feltámasztania azokat a szellemeket, akiket a vadászok nem tudtak megmenteni. A szabadjára eresztett szellemek pedig mindent meg is tesznek a bosszúért. Ez persze csak látszólag van így, mivel a háttérben komoly csatározás veszi kezdetét…

Megjegyzés: Na, ez egy tipikus Suprnatural rész volt, olyan amit könnyen le lehet írni már az elején, de a végére aztán megfordul a világ is körülöttünk. Rég volt már hasonló és igazából nem is hiányzik. Ez a bődületesen hosszú és persze unalmas felvezetés nem éppen kedvező szempont egy sucker életében, de a finálé mint mindig most is kárpótolt. Hiába, a CW lassan szabadalmaztathatná ezt a formulát.

Az egész egy random monster of the week résznek indult minimális költségvetéssel. Istenigazából alig volt benne valami helyszín és még a poénokat is lazára vették. Persze lehetne magyarázni ezt azzal is, hogy sok volt a vendégszereplő, de nem érdemes. Meg és Hendricksen voltak a komolyabb karaktereke, de nem hinném, hogy megzabálták volna a budgét. Sőt, szerintem még őrültek is a szereplésnek. Mindegyik karakter hozott valami kis apróságot is, aminek hála nem aludtunk el, de kb ennyi.

A nagy durranás a fináléban volt, ahol hát olyat kaptunk, ami szép egy sallert adott. A háttérben ugyanis komoly csatározás folyik a jó és a rossz erő közt. Én mondjuk annyira nem lepődtem meg, hisz titkon sejtettem, hogy behozzák a képbe az Apokalipszist, de ez akkor is meredek. Mármint nem a történet, hanem az odáig vezető út. 66 pecsétet kell feltörni Lucifer kiszabadulásáig, vagyis a készítők elég rendesen bebiztosították magukat. Tételezzük fel, hogy 1 rész egy pecsét, vagyis a háború nem ebben az évadban dől el. Magyarán lesznek fontosabb állomások is, melyek gondolom, a Bibliában jártas embereknek nem okoznak meglepetést. Ellenben nekünk…, pedig én még tanultam vallásismeretet is. Ennyit ért!

Az meg végképp csak hab a tortán, hogy nem ölik meg Bobby-t. Pedig istenem mennyit célozgattak rá, de szerencsére nem vetik el a készítők a sulykot. Pedig, ha a trendet nézzük, akkor ebben az évadban is kell lennie komoly halálozásoknak. A két főszereplő kilőve ugye, Ruby kinyírása másodszor nem lenne nagy eresztés, szóval akkor k maradt?

Összességében tehát kőkeményen folyik az alapozás, ami szemlátomást egy látványos történeti egységet fog majd eredményezni. Érzésem szerint a folytatásnak viszont mindenképpen dobbantania kell, már csak a cím miatt is. Meg nem árt felkészülni a randomitásra sem, mivel nem hiszem, hogy az egész évadot ennek az Apokalipszises világégések szentelik. Ettől függetlenül a rész korrekt, a folytatásnál meg tuti ott leszünk.

This entry has a rating of 3.5

free web stats