90210 – 1.04 – The Rubble

 
Beküldte: tess 2008 September 29, 20:16-kor a(z) 90210 témába.

Premier: 2008/9/16
Írta: Dailyn Rodriguez
Rendezte: Sarah Pia Anderson

Annie nagyija beszáll az iskolai musical csoportba, mivel a vezetőjük épp lebetegedett. Ennek látszólag mindenki örül csak Annie nem, aki már ismeri a nagyi temperamentumát. Dixon meghúzza egy iskolatársa kocsiját, és hogy ki tudja fizetni a biztosítást titokban melózni kezd, ami lassan a tanulás rovására is megy. Naomi felveszi a kesztyűt és Eathen segítségével a problémák elé megy, de még maga sem sejti, hogy nagyobb baj van,mint sem gondolta. Annie-nek választania kell Eathen és Ty közt, ami nem lesz könnyű menet…

Megjegyzés: Nem tudom miért, de a folytatás már nem jött be annyira, mint a kezdeti három rész. Kitudja, tán lassan kinövök a tini-soap műfajból? Ezt mondjuk kétlem, de ez akkor is gyengébb folytatás volt, ez pedig megengedhetetlen ilyen korai szakaszban még akkor is, ha már biztos a teljes évad.

Szó se róla az írók kitettek magukért, hisz végig sikerült az összes karaktert mozgásban tartaniuk, így bátran ássa el magát az, aki nem találta meg a hozzá legközelebb álló karaktert. Ezzel viszont sajnos ki is merült a pozitívumok sora, hisz valamit-valamiért elv itt is érvényesül. A rengeteg kis apró történet egyszerre történő mozgatási ugyanis felemésztette a főbb szálakat. Értsük ezt úgy, hogy hirtelen minden le lett egyszerűsítve egy 13 éves tini szintjére, amitől remélhetőleg mi mesze állunk. Az őrjítően sok kliséről meg ne is beszéljünk.

Hirtelen az egész sorozat átcsapott egy rikító reklám hadjáratba, ahol leginkább a Beverly Hills-i miller kölykök életstílusát népszerűsítik. Trendi ruhák, aktuális slágerek és mérhetetlen csillogás. Szó se róla, amit el lehetett költeni a budgéből, azt elköltötték. Persze csak ésszel, mivel sok mindenre azért nem futotta. Gondolok itt a kint rettentő populáris Vampire Weekend-re, ami annak ellenére, hogy folyvást emlegettek még sem lépett fel. Na, ez mondjuk kár!

Azt kell tehát, hogy mondjam a sorozatot még mindig a szerethető/imádnivaló szereplők tartják fent. Meg a CW pénzes malaca:) Nincs ezzel gond, hisz tini-soap a műfaj, vagyis nem világmegváltásról van itt szó. Csak egyszerűen olyan komplex valamit akarnak tálalni, hogy már most elvesznek a részletekben. A fináléban látott vissza pofont meg nem is értem. Jó volt meg minden, végre nem egy tipikus klisé (hanem egy másik, de akkor is), viszont ez csak egy sima kis csavar, hogy pár rész múlva kezdődhessen minden az elejétől. Mert gondolom már mindenkinek leestek az aktuális párkapcsolatok, így látatlanban is. Ehj, ha ilyen biztos lenne a Tippmix is!

Végső soron is nem volt annyira rossz a rész, de hát ez még messze nem egy Gossip Girl szint. Vagy már a Gossip Girl elindult a tini-dráma szálon? Lényegtelen, ide ugyanis valami piszkos kis sztori kéne,ami végre kilyukasztaná ezt a csillogó buborékot. Imádnivaló karakterek ide, imádnivaló karaktere oda, ide bizony némi fertő kell, némi depresszív hatás, hogy valami életszaga is legyen. Mert ha ez így megy tovább akkor Barbie sorozatot kapunk pár részen belül.

Track list:

“Disturbia” by Rihanna
“The Trance” by Headland
“How Many Ways” by Senor Happy
“Changes” by Lori Denae
“Leaving” by Lore Denae
“Day I Die” by Drug Rug
“She’s New” by Senor Happy
“Not Nineteen Forever” by The Courteeners
“Even the Score” by Senor Happy
“Feel Good About” by Marching Band
“Don’t Believe in Love” by Dido
“Adventures in Solitude” by The New Pornographers

This entry has a rating of 2.5

free web stats