Aquaman – 1.00 – Unaired pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2008 October 6, 20:26-kor a(z) 2006/07 sorozatai,Pilot témába.

A napokban rebben fel egy hír, miszerint újabb kvázi Smallville spinoff-ba kezdenének a The CW-nél. 2006-ban az év híreként épült be a köztudatba az Aquman visszadobása. Az unaired pilot felkerült a netre, köszönet az újságírónak, viszont a projektet lelőtte a csatorna. Mindezidáig nem volt szerencsém hozzá, viszont a fenti infók felkeltették a figyelmemet: Mi szólhatott ellene? Mi tetszett meg annyira tess-nek?

Általában ha törölnek egy sorozatot premier előtt, annak két oka van: 1. Túl sok pénzt enne fel, 2. Nem látják benne a jövőt, teljesen hasztalannak vélik a sztoriját. Ha engem kérdeztek, akkor előbbiről lehetett szó, hiszen az Aquman egyik mérvadója maga a látványvilág. Rengeteg speciális effekt található benne. Gondoljunk csak vissza arra a jelentre, mikor az adott szereplők átalakulnak a vízben vagy éppen viharos időjárási viszonyokat imitálnak a tengeren. Szintén mellette szól, hogy kevés fix helyszínnel rendelkezik. Nem csak a stúdióban kellene dolgozniuk, mert a díszlet összehozása többe kerülne, mint a szabadtéren forgatott jelenetek költségei. Ezeket leszámítva, ütős (unaired) pilot-ot láthattak a „nagytesó” rajongói.

Miről szólt a sztori? Egy érdekes koncepciót kaptunk: A vízember szitu sok filmben megfordult, de ez idáig sorozatban nem. A készítők fogtak egy átalagos karaktert, aki kötődik Atlantishoz, valamint a Bermuda-háromszöghöz. Utóbbi kettő hogyan jön a képbe? Nem szeretném elspoilerezni írásomat, ezért a választ ne itt, hanem a sorozatban keressétek, mert aprócskán felkelti az emberfigyelmét, ahogyan húsz-huszonöt perc alatt megalapozzák a sztorit.

Hiába sikerült viszonylat jó történetet összehozniuk, azért látni lehet rajta a pénzhiányát. Egyes jelenetek lehettek volna kidolgozottabbak. (Az nyílt vízen imitált viharnál padlót fogtam.) Csak tini közönséget célozták meg, amivel nem lehetett volna fenntartani – heti rendszerességgel – túléléshez szükséges nézőszámot. Rengeteg eyecandy karakter található benne, mind a fiúk részére, mind a lányokéra. Ha jobban a mélyére nézünk a dolgoknak, akkor érthető a CW döntése, mert ha a vezetőség látja a halálát, akkor mit várjanak el a nézőktől? A rajongók megpróbálták a lehetetlent, azaz petíciót indítottak, de ezek túlélési esélyét az elmúlt években megtapasztalhattunk: mennyire minimálisak.

Fájó szív ide vagy oda, talán a közelgő Dick „DJ”Grayson-sztori és összhatás jobban fog tetszeni nekik, mint az Aquaman-é. Amúgy a Robin-os koncepcióval még nem találkoztam. (Nem azt mondom, hogy nem létezhet, hanem azt hogy nem láttam, ha létezik, ha nem.)

This entry has a rating of 3

free web stats