Dirty Sexy Money – 2.01 – The Birthday Present

 
Beküldte: Kanyecc 2008 October 12, 20:26-kor a(z) Dirty Sexy Money témába.


Premier: 2008/10/01
Írta: Craig Wright, Craig Wright, Jon Harmon Feldman
Rendezte: Jeff Melman

Nick-nek születésnapja van, amit a Darling család a megszokott módon ünnepel. Mielőtt még eljutnánk a nagyhacacáréhoz, kisebb időutazást kell tennünk, mert sok minden történt ez idáig. Jeremy nem száll le Lisa-ról, sőt újra megkapja a tiltott csókot, aminek Nick szemtanúja lesz. Patrick felesége ittas állapotában rátámad férjére, viszont ő húzza a rövidebbet. Karen és Simon folytatják tovább a macska egér párbajt, csak éppen senki nem tudja a mese végét…

Megjegyzés: Ezt nevezem erős nyitásnak. Komolyan, annak idején mikor két-három nap alatt letoltam az első évadját, nem gondoltam volna, hogy ennyire színvonalas folytatással készülnek a készítők. Kicsit rendhagyó, kicsit kirívó, de mindenre tudtak időt szakítani. Szó se róla, 2007/08-as idény legjobb drámasorozata lett nálam, sőt a második évad se rendített meg ebben. Bepróbálkoztam a Brothers & Sisters-szel, a Cane-nel, de mind cancelt kapott, egyedül a DSM nem. Nézzük a nyitás milyen durvaságokat hozott.

Elsőként kezdjünk az in medias res kezdéssel, hiszen az első öt perc valójában az utolsó öt-hat perc volna, mellyel megcsinálják a körítést, a szálak összekuszálását. Nick-nek születésnapja van, amelyet a család a megszokott módon: fényűzés és médiafénye mellett ünnepel meg. Alapjába véve hiába emelték ki a készítők mindezt főszálnak, elveszett a rengetegbe, amit utólag nem sajnálok, mert pusztán csak figyelem elterelésre szolgált.

Folynak az örültebbnél örültebb, de annál szappanoperásabb történeti részek kialakítása. Gondolok itt Simon és Karen kapcsolatára. A férfi kiejti a „szeretlek” szócskát, aminek hatására teljesen összekuszál minden érzést a lányban. Mindez egy terv része, amit látszólag sikerült megvalósítani, de Karen-t sem kell féltenie. Nem adta oda azt a bizonyos üzemanyagmintát, amivel több milliót hozhatna a család konyhájára, viszont ellopta Simon legértékesebb tárgyát. Érdekes húzás, mert nem tudom hova tenni egyikkőjüket sem. Mindkettő húzza a másikat, egyidejűleg pedig a mi agyunkat, mert ember legyen a talpán, aki nyomon tudja követni az eseményeket.

Patrick választás előtti élete szintén hatalmas fordulathoz ér. Felesége az egyik este rátámad, ittas állapotában, mivel férje cuccai között kutakodva rálel a transzi lotyó képeire. A rövidebbet, azonban ő húzza, mivel egy véletlen folytán megcsúszik a padlón és beveri a fejét a mosdóba, amitől azonnal meghal. A rendőrségre nem vihették az ügyet, mert nem csak a kampánynak tett volna keresztbe, hanem mindez kihatott volna az egész család életére. Itt jött a képbe kedvenc sofőrjük, aki szokásához hűen eltusolja az egészet.

Miután azt hinnék, hogy ezt már nem lehet tovább tetőzni… nagyot tévedünk, mivel lehet. Jeremy részéről érkezik a folytatás, mikor rástartol Nick nejére, aminek szemtanúja lesz. Másodjára sikerült elcsavarni a nő szívét, sőt most ő kezdeményezett. Mi lesz a folytatásban? Eszméletlen, milyen jól összerakták az egészet és még szót se említettünk Nola Lyons-ról, akit Luxy Liu személyesít meg. Miért van olyan érzésem, hogy nem véletlenül tűnt fel abba az italozóban, ahol Jeremy kiönti szívét.

Akinek nem volt szerencséje hozza, az azonnal vesse rá magát, mert eszméletlenül jó családi dráma. Minden megvan benne, ami garantálná a kikapcsolódást. Évadnyitásnak teljesen korrekt. Egy új szereplőt köszönthetünk, egy régi búcsúztathattunk. Kérdések sokasága adott: Mi törtét Patrick szeretőjével? Ki dobta fel Letitia-t Dutch meggyilkosának ügyében? Ki áll győzelemre: Simon vagy Karan? Lesz miről beszélni, lássuk a folytatást.

This entry has a rating of 4.5

free web stats