ELŐZETES: Lovecraft Country

 
Beküldte: tess 2020 May 3, 12:27-kor a(z) videó témába.

„One… Two… One, Two, Three”

Kevés olyan hatásos figyelemfelkeltés tudok elképzelni a jelenlegi peak tv korszakban, mint egy kollaborációt a Peele – Abrams produceri párostól, melynek végtermékét Wilson Pickett klasszikusára vágták vészjóslóan körömrágósra.

Az HBO augusztusra tervezett 10 részes horror drámája (mi más!) Matt Ruff 2016-os azonoscímű regényét dolgozza fel. A plot a cseppet sem megnyerő Jim Crow érába, azaz az ’50-es évek rasszista Amerikájába repít vissza minket. A történet középpontjába egy fiú áll, aki apját kutatja a szegregáció sújtotta terror közepette, miközben a környéken a klasszikus értelemben vett Lovecraft-i horror is felütötti a fejét.

Mindezt a mostanság horror közeli berkekben roppant aktív Jordan Peele hathatós produceri felügyelete, valamint J.J. Abrams és Ben Stephenson bábáskodása mellett vezényli le Misha Green. Green egykoron a Heroes és a Sons of Anarchy íróstábjában szocializálódott, hogy aztán a WGN America rövidéletű kontent gyártása során elkövesse Joe Pokaski oldalán a két évadot megért kritikai siker Undergroundot.

Mondhatni a kreatív háttérre nem lehet panasz főleg, hogy a produktum mögött viszonylag komoly, 3 éves készítői munka áll, illetve a casting sem spórolt semmivel. A főbb szerepekben Jonathan Majors, Jurnee Smollett-Bell és Aunjanue Ellis. Mi mást lehet még mondani ezekután, mint hogy AKAROM!


free web stats