Séfek séfe – Túl a 4. évad felén

 
Beküldte: Kanyecc 2022 September 24, 22:24-kor a(z) kritika témába.

Nem vagyok egy nagy tévénéző, azonban ha olyan tartalom, akkor könnyedén le tudnak ültetni a kereskedelmi tévék. Ősszel köztudott, hogy valamelyik biztosan műsorára tűzi a gasztro realityjét. Most a sort a Tv2 kezdte meg a Séfek séfével, melynek 4. évadja pörög immáron harmadik hete. 15 rész távlatából úgy vagyok a verseny-reality-vel, hogy teljesmértékben fogyasztható, a versenyzők kellően izgalmasak, nem fogom elsajnálni a nyertestől a fődíjat, mert egy-két tehetség bizony ott lapul a konyhapult mögött.

Mielőtt elmélyülnék a részletekbe, azt azért megjegyezném, hogy a kóstoltatóknak nagyon egyszerű dolga van, ha valamelyik séfnek a munkásságát kedvelik, és kedvezni szeretnének akár egy tállal neki. Szerintem nem kell Einsteinnek lenni ahhoz, hogy bárki előtt leessen az, ha egy fekete tányéron lévő ételre adja le a voksát, akkor Krausz Gábor brigádját támogatja, míg ha kék mellett, akkor pedig Wolf Andrisét. A negyedik évadra se változtattak a színeken, így mondhatni, hiába vak az a bizonyos kóstolás, mégis teljesen bundázható.

Ördög Nórit kaptuk 2022-ben is műsorvezetőnek, aki talán már egy kicsit kifáradt. Nincs alapvetően problémám a felkonfjaival és a levezényléseivel, de meg lehetne próbálkozni a fiatalosítással. Számomra A konyhafőnök Fördős Zé lazasága miatt sokkal szerethetőbb, hiszen egy olyan ember szájából hangzanak el ítéletek és narrálások, akinek több köze van a konyhához. Másrészről, az előző 3 széria brigádjából simán vissza lehetne hozni valakit társ-műsorvezetőnek.

A most pénteki adás számomra kiugrópontja volt az etapnak. Nem csak azért, mert tovább folytatódott a rostálás, illetve egy helyett két versenyző távozásával operáltak a műsorszerkesztők; hanem azért, mert olyan főzésre invitáltak, amibe többponton belenyúltak. A pirosak behúzták a napot, így a kékeknek és a feketéknek kellett főzniük. A csavar abban mutatkozott, hogy egy olyan páros főzést hirdetett meg Nóri, ahol nem csapaton belül történt a párosítás, hanem az ellenfelek között. Két kedvenc versenyzőm, Papp Béla és Pereszlényi Alexandra összekerült, ami lényegében azért volt a szerkesztők részéről egy nagyon jó húzás, mert mindeddig úgy gondoltuk sokan, hogy kiegészítik egymást. Működött a virtuális kémia, amivel biztosan tovább jutnak.

Másfelől, azért volt érdekes húzás a párosítás, mert hát a véletlen helyett döntöttek a szerkesztők, csakhogy el tudják adni a bulvárnak kettőjük idézőjeles plátói szerelmét – merthogy Bélának bejön Alexandra, utóbbinak meg hát ki tudja. Ezzel viszont két olyan versenyzőtől búcsúzott a nézőközönség, akikkel hosszabb távon lehetett volna tervezni. Ezt nagyon sajnálom, mert a felhozatalban akadnak gyengébbek.

Paprika Dorina folytatja a survivor üzemmódot, ugyanis Tóth Tiborral kijött a matek, illetve kellett Alexandráék csípősebb étele, amely egy hajszállal a mérlegnyelvét az oldalukra döntötte. Immáron csak 10 versenyzővel zajlik jövő héttől a verseny, akik között akadnak nagy kedvencek (Renáta, Tibor, és Viktor), így a fenti párosnak a búcsúja annyira mélyen nem érintett meg, csak éppen csapatdrukkolás címén, mert valahogy megint csak elúszni látom Krauszékat. Sokadrészről, pedig egyet értek Gáborral, hiszen Alexandra simán finalista lehetett volna. Borzasztóan kár érte.

A napi megmérettetések alapvetően tetszenek. Számomra a legjobb az a szinkronfőzés volt, amit hatvan percen keresztül kellett az 4-8. rész körül lezavarniuk a benn marattaknak. Aztán a fejpróbáról se feledkezzünk el, amit főműsoridőre bedobni hatalmas pacsi.

Egyelőre nem látom, ki lesz ott a döntőben, de míg nyomon lehet követni Dorina és a több lány cicaharcát, addig nem is túlzottan koncentrálok rá. Csak a teljesség kedvéért tenném hozzá, hogy Krausz még egyetlen etapban se választott nyertest a csapatába, így komolyan fel van adva a lecke. Az etap hozzá a megszokott színvonalat – talán a kostoltató embercsoportok azok, ahol kicsit vakon tapogatóznak, mert olykor olyanokat sikerült megálmodniuk, amely már az ötlet megszületésekor elhalhatott volna. Gondolok legfőképpen az erőltetett crossoverre, amit a Farm VIP versenyzőivel sikerült kínosan kellemetlenre kihozniuk.

This entry has a rating of 4

free web stats