Sajtóközlemény: Folyamatosan bűvül a HD-csatornák száma

 
Beküldte: Kanyecc 2008 October 23, 18:01-kor a(z) 2006/07 sorozatai,sajtóközlemény témába.

Három hónap alatt, 30 százalékkal növekedett az ASTRA Műholdas Rendszeren keresztül közvetített HD csatornák száma.

2008. augusztus óta 13 új HD csatornájával, 30 százalékos növekedést könyvelhet el a SES Astra, magas felbontású TV programjainak száma. Október eleje óta, számuk már elérte az 55-öt. A SES csoport, melynek tagjai a SES ASTRA, a SES AMERICOM és a SES NEW SKIES, együtt összesen 137 HD csatornát közvetítenek jelenleg.

A SES Astra fő orbitális pozíciójáról továbbított 55 HD csatornájával Európa legfontosabb HD platformjának számít. Az ASTRA Műholdas Rendszeren keresztül közvetített HD acsatorna kínálatot, Európa vezető előfizetéses TV-csomagjainak programjai színesítik. Ezek többek között a Sky (Egyesült Királyság); a CanalSat (Franciaország); a Premiere (Németország); a Digital+ (Spanyolország); a Viasat (Dánia, Svédország, Norvégia és Finnország); a Canal Digitaal (Hollandia); TV Vlaanderen (Belgium); és a SKYLink (Csehország és a Szlovákia). A nemzetközi HD csatorna paletta emellett olyan nagy európai közszolgálati csatornákat is tartalmaz, mint például a BBC (Egyesült Királyság), ARTE (Németország), ORF (Ausztria) és TVP (Lengyelország).

“Az elmúlt három hónapban, a HD csatornák számának hirtelen növekedése azt bizonyítja, hogy a HDTV egyre fontosabbá és keresettebbé válik Európában. Az új csatornákkal fő orbitális pozíciónk magas felbontású csatorna kínálatát még szorosabban tudjuk a fogyasztók igényeihez igazítani. A műsorszolgáltatók növekvő számban veszik igénybe az ASTRA szolgáltatásait, ennek köszönhetően az ASTRA Műholdas Rendszer vált a kiváló minőségű HD tartalom elsődleges platformjává Európában,” nyilatkozta Alexander Oudendijk, a SES Astra kereskedelmi igazgatója.


free web stats